Ganse dag op schok

We hebben een drukke zaterdag achter de rug.

Nora’s zwemlessen zijn terug gestart. Elke zaterdagmorgen van 9u tot 9u30 (vroeg vroeg vroeg!) in het zwembad “De Kleine Dender” in Ninove (echt een aanrader om met baby’s/peuters/kindjes te gaan zwemmen trouwens). En het was weer een groot succes! Kirren, lachen, enkel af en toe kort protest als ze de balletjes of plastieken diertjes terug moest afgeven aan ‘juf Evie’. Ik heb het voor mezelf wel een beetje onderschat: als ik uit het zwembad kam, was ik dood-op. Kleine smurf is een energievreterke!
Juf Evie heeft ook al gewaarschuwd dat het volgende week een actievere les wordt, dus volgende zaterdag mag papa mee het bad in! En de week nadien waarschijnlijk meter, aangezien mama en papa dan in het verre Barcelona zitten (woohoo!).


Na een dutje van amper anderhalfuur en na een portie groenten, gingen we samen met onze patat richting Ikea! Niet om te kopen, maar om te kijken. Inspiratie opdoen voor als we na de verhuis ooit opnieuw genoeg gespaard hebben voor nieuwe deftige meubels. Meestal lukt het me absoluut niet om enkel te kijken en niets te kopen (windowshopping? brrrr), maar deze keer wel! Allez, ’t is te zeggen: we hebben enkel een knuffeltje, blokjes en een ‘colour kit’ (verfjes en kleurtjes kiezen…) gekocht. Toch wel flink van mezelf (onszelf), zeker in een winkel als Ikea boordevol superleukeschattigekewle spulletjes.
Nora ’s eerste Ikea-ervaring was ook wel geslaagd. Ze keek de ogen uit haar lijfje, testte af en toe een grotemensen- ,een peuterzeteltje e.d. en werd al helemaal enthousiast in het ‘kinderparadijs’.
We hebben ook gauw iets gegeten in het restaurant van Ikea. Nuja, ‘gauw’. Druk dat het er was! Toch wel 10 minuutjes moeten aanschuiven eer we ons eten konden bestellen en dat viel absoluut niet in de ‘smaak’ van Nora! Al dat eten rond haar zien en ruiken en niets krijgen. Ramp! Alle afleidingsmaneuvers waren hopeloos tot we eindelijk onze frietjes hadden en we haar stil kregen met een frietje. Stuur de Supernanny maar op ons af :p
Aan tafel was ze opnieuw supervoorbeeldig. Ze heeft zowaar bijna een volledige (harde) pistolet opgepeuzeld! En geen extra frietjes trouwens :) Maar dorst dat ne mens krijgt van zo nen droge pistolet!

Uiteindelijk was het pas tegen 17u dat ze opnieuw in haar bedje lag, doodop.
Na een dutje (van opnieuw slechts anderhalf uur) gingen we de autostoelen halen bij Karen. Het plan was om ze gauw uit te proberen, te installeren en dan hup terug naar Gent want het was al vrij laat. Nora was meteen gefascineerd door de ruime speelhoek, al het nieuwe speelgoed en door Wout (het 2 jarig zoontje van Karen en Hannes) en was geconcentreerd en heel flink aan het spelen. Karen en familie gingen net aan tafel gaan (lekkere en veel spaghetti!), dus hebben we ons plan maar een beetje aangepast en zijn we blijven eten. En het heeft gesmaakt!
Nora heeft bijna een volledige sandwich opgepeuzeld, we probeerden haar ook spaghetti te laten proeven maar, raar maar waar, ze wou niet. Strange.
Ze heeft wel Karen en co ferm gecharmeerd door kiekeboe te spelen met de mama van Karen, door te brabbelen en mee te lachen met de grote mensen en door op een stil moment luid te boeren :p
Nog genoten van een lekkere tas koffie terwijl Nora opnieuw flink aan het spelen was (vooral de grote doos speelgoed professioneel leeghalen vond ze fantastisch). Tegen 21u30 werd het toch ook voor Nora teveel en was ze moe. Wout lag ook al uitgeteld in de zetel ondertussen.

Tijd om naar huis te gaan dus… én om de nieuwe autostoel uit te proberen! En hij is bij deze goedgekeurd. Ze heeft er zalig in geslapen (na een 3tal keer haar tut weggegooid te hebben weliswaar). Maar wat ziet ze er plots zo groot uit, ons klein patatje *zucht* :)

Advertenties
Explore posts in the same categories: Gezin, Uitje

One Comment op “Ganse dag op schok”

  1. meter kris Says:

    zo,het zwemlesje met de meter is heel goed meegevallen .eigenlijk spijtig dat het zo vlug gedaan is want het is super om te zien hoe Noortje geniet van het water en de kindjes.We waren te vroeg en zijn dan in het peuterzwembad gegaan op de afrijzer.heel leuk!
    dat ik allicht wat spierpijn zal hebben neem ik er graag bij.
    dank aan het lief nichtje,ook een fijne meid!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: