Ritme en regelmaat

Nora heeft eindelijk een deftig (avond)schema. Hoera!

Tot voor enkele weken zag haar dagje er ongeveer zo uit:
tussen 6u en 7u (vaak eerder naar 6u toe) wakker
7u flesje 300ml
8u30 boterham
9u tot 10u30 a 11u slapen
12u groentenpap
13u tot +/- 15u slapen
tussen 16u en 17u fruitpap
17u30 boterham (als ze dan al niet sliep)

En dan! Onze miss is (nu nog steeds) na 2 a 3 uur opnieuw moe, ook ’s avonds. Dus zeker tegen 18u was ze al moe. Vaak staken we haar dan in bed (aja wat moet je als ouder doen als je merkt dat je kind moe is?), maar heel vaak begon ze dan al aan haar nacht (zonder avondflesje). We maakten haar dan tussen 21u en 22u wakker (als wij zelf gegeten hadden) voor een flesje en dan sliep ze terug heel makkelijk in. Ze werd dus ook niet wakker van de honger, ook al was het van ongeveer 16u geleden dat ze nog gegeten had.
Dit schema had echter twee nadelen. Ten eerste miste ze zo de broodmaaltijd ’s avonds wat toch ook steeds belangrijker werd. Ten tweede startte haar nacht gewoon veel te vroeg en vermoedden we dat ze daardoor altijd zo vroeg wakker was.

Sinds een paar weken echter doen we het anders. We zijn begonnen met haar wakker te houden tot 19u30, dan flesje en dan bedje in.
Ik dacht eerst dat ze om 19u30 nog geen honger kon hebben omdat ze pas rond 17u30 brood had gegeten. En haar wakker houden tot 20u30 leek ons echt niet haalbaar.
Om de een of andere reden hebben we haar toch eens een flesje gegeven om 19u30 ook al had ze pas om 18u brood gegeten en ja hoor, tot onze verbazing dronk madame heel gretig en gulzig haar flesje leeg. Haar wakker houden tot 19u a 19u30 was ook al wat haalbaarder dan tot 20u30.

En zo doen we het dus.
Als ik ze ga halen bij de onthaalmoeder of bij mijn moeder is ze meestal al wat moe. We kunnen haar vrij makkelijk wakker houden door haar een boterham te geven (eten is feest!), te laten spelen (helpt maar eventjes), er mee bezig zijn, veel afleiden en in bad gaan is ook steeds een groot plezier ook al is ze heel moe. Rond 19u30 (soms iets vroeger zelfs) heeft ze honger, drinkt ze enthousiast 300 ml melk (soms zelfs meer) en gaat ze zalig slapen.

En als kers op de taart: sinds we dit doen slaapt ze zelfs meestal door tot 7u (heel soms ook langer). Zalig! *houdt hout vast*

Een klein huishoudelijk nadeeltje: eten maken terwijl Nora wakker is en ik nog alleen thuis ben, is quasi onmogelijk. In ons huidig appartementje is de keuken op een verdieping lager dan de living en haar een half uur alleen laten spelen in haar park is wat te veel gevraagd, zeker als ze moe is. En in de keuken verveelt ze zich te pletter :)
Dus, tenzij papa eerder thuis is, eten wij pas als Nora in bed ligt. Maar dat nemen we er graag bij.

Ben al blij dat ze een ‘mooi’ schema heeft. Ook al is je blind staren op schemaatjes en regeltjes vaak niet nodig en overdreven, enig ritme en regelmaat blijft toch wel een beetje belangrijk in zo’n klein mensenleventje. En eigenlijk ook wel in een grote mensenleventje, toch?

P.S. Morgen gaan we trouwens ein-de-lijk onze smurf nog eens te zien krijgen. Yippie!
We houden jullie op de hoogte over hoe het in smurfenland gaat ondertussen en hopelijk ook nog eens buikfoto’s. Want terwijl we bij ‘freggel’ minstens om de 2 weken fotootjes maakten, is het nu beschamend lang geleden. Foei.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Nora, Tleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: