Karakter

Dat Nora een sterk eigen willetje heeft, dat wisten we al langer. Luid kruisen, hyperstrekken, op de grond smijten, om zich heen slaan, niet voor rede vatbaar zijn, met niets af te leiden,… Een echte dramaqueen. Iedereen met peuters/kleuters herkent het ongetwijfeld.

Normaal voor haar leeftijd en goed voor haar ontwikkeling. Niets aan de hand – tenzij zoiets zich tijdens een drukke zaterdagnamiddag in de Hema voordoet waarbij ze plat op de grond gaat liggen, in de weg van iedereen, ma bon :)

Maar!

Wat haar afgelopen vrijdagavond bezielde, sloeg toch alles.
Sinds vorige donderdag heeft ze een nieuw speelgoedje (zie foto).

Ze had al snel door hoe ze aan het touwtje moest trekken om het wagentje vooruit te krijgen en ze vindt het nog plezant ook.
Alleen glijdt het touwtje vaak uit haar handje waardoor het wagentje uiteraard stopt met rijden (duh). Zelf vond ze dat blijkbaar niet zo erg, maar de papa vond dat toch wel zonde en had er iets op gevonden… dacht hij. Vaderlief had namelijk het sublieme idee om een knoopje in het touw te leggen zodat het niet meer makkelijk uit haar handje kon glijden. Supertrots liet hij het touwtje aan Nora zien, ervan overtuigd dat hij haar een pleziertje gedaan heeft.

Moeha! Think again. Madame Nora smijt zich plots op de grond, begint hartverscheurend te wenen, schudt haar hoofd wild heen en weer en is niet te bedaren – ook niet door de sussende uitleg en verklaring van de papa waarom er een knoopje in het touwtje zit. Nora is boos, erg boos.
Papa geeft zich over en verwijdert compleet verslagen de knoop uit het touwtje. Et voila, de woedebui van Nora is even plots gedaan als hij begon en ze trekt weer heel ostentatief haar wagentje voort…

De colèrige tik! :)

Advertenties
Explore posts in the same categories: ;-), Gedrag, Nora

4 reacties op “Karakter”

 1. Jennifer Says:

  lol, ja dat hebben we ook al dikwijls gehad. Je DENKT dat je ze helpt…

 2. maaike Says:

  inderdaad heel herkenbaar… zucht…
  vol verlangen kijk ik uit naar “als ze het nu eens kunnen uitleggen waarom ze zo boos worden”…
  maar ik besef maar al te goed dat dat nog een jaar of 20 kan duren haha :-)

 3. Loesz Says:

  Ze zijn zo lief mevrouw :c)
  Onze pagadder vorige week nog tijdens één of andere kolerieke uitbarsting in de hoek gezet. Even later was ze uitgeraasd, bleek ze op de grond met haar tenen te zitten spelen. En dan kijken met zo’n blik van “wat is er mama?”. Soms e… Grmbl

 4. saarrah Says:

  Jou Nora heeft veel van mijn Norah.Haar hebben we een tijdje sreamqueen genoemd.Troost je,ze groeien er ook weer uit hoor hoewel ze,nu ze vijf is toch nog veel drama kan verkopen ;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: