Marie – weetjes

 • Ze heeft dezelfde zenuwtrek als Nora vroeger wanneer ze na het drinken half in slaap valt: een zenuwtrek ronde de mond waardoor het lijkt dat ze lacht.
 • Ze kijkt meer en meer rond, wel nog vaak gefascineerd door haar eigen neus: ze kijkt namelijk nog regelmatig scheel :)
 • Ze heeft blauwgrijze oogjes. Dat is nieuw voor ons aangezien Nora al van bij haar geboorte donkerbruine ogen had.
 • Ze is vrij rustig, maar als ze honger heeft, kan ze heel fel wenen. Vanuit het niets plots een luide schreeuw wat snel overgaat in overdramatisch luid ontroostbaar schel gehuil. Dat belooft :) Maar gelijk heeft ze: de hongerigen moeten gespijsd worden en liefst zo snel mogelijk!
 • Ze laat meestal 3 uur tussen twee voedingen, ’s nachts laat ze ons meestal eenmaal 4 uur met rust, soms zelfs 2 keer 4 uur tussen twee voedingen. Nora begon al 5 a 6 uur door te slapen vanaf haar 2 a 3 weken, dus we leven op hoop :)
 • Ook al zijn er ook gelijkenissen, ik vind Marie toch ook erg anders van uiterlijk dan Nora. Vooral haar ogen zijn anders, niet enkel de kleur maar ook de vorm. En ze heeft een andere vorm van gezichtje. En lichtere kleur van haar natuurlijk. Ik vermoed dat Marie meer op de mama zal lijken. Mag ook wel, aangezien Nora een ware kopie is van de papa! :)
 • De buikkrampen zijn reeds veel verbeterd. Net zoals bij Nora moeten we er vooral op letten dat ze goed en veel kan boeren (dat hebben ze uiteraard van de papa :p). Typisch voor Marie is dat als ze worstelt met een boertje, ze begint te kreunen en te persen waardoor we aanvankelijk dachten dat ze last had van haar darmen. Maar even later volgt er een vettige boer.
 • Hoewel ze er langs de andere kant ook wel wat van kan. Typisch bij borstvoeding: erg platte, explosieve stoelgang! Vaak bewaart ze het tot op de moment dat haar pamper ververst wordt. En dan nog vooral als de papa haar pamper verschoont: het record aantal vuile pampers bij één verschoonbeurt is 5 of 6 :D
 • Marie lijkt niet zo graag op onze buik te liggen, terwijl dit bij Nora haar favoriete inslaap-houding was. Marie valt makkelijker in slaap als ze gewoon in onze armen ligt. En zeker als we wat over haar hoofdje wrijven.
 • Ze kan ferme smoeltjes trekken:
Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Ontwikkeling

4 reacties op “Marie – weetjes”

 1. inge Says:

  Nog een boertjestip? Op haar buikje leggen… De boertjes komen dan vanzelf

 2. maaike Says:

  leuk dat het daar zo goed gaat!!

 3. Isabel Says:

  Aah nu zie ik pas hoe verschillend ze is van Nora :) Maar ook heel mooi ze en schattig en al :))

 4. Tamara Says:

  @inge: merci voor de tip! hij werkt inderdaad super :)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: