Bizarre gewoontes

Ze heeft misschien nog niet veel tandjes (12 om precies te zijn) maar ze kan ze wel al goed gebruiken om te… tandenknarsen! Vreselijk irriterend geluid. En luid. Om kippenvel van te krijgen.

Gelukkig doet ze dit niet dagelijks en enkel met opstoten. Nu is het alweer een week of twee geleden. Maar geen idee waarom ze dit doet. Gebeurt waarschijnlijk ook onbewust.

Maar sinds gisteren heeft ze er nog een vreemde, beetje lugubere ‘mondgewoonte’ bij. Ze kauwt en bijt namelijk op haar lip (meer bepaald op haar rechtermondhoek). Tot bloédens toe. Gisterenavond ontdekten we plots dat ze aan het bloeden was uit haar mondje terwijl ze hevig aan het kauwen was. Haar laken zag deze morgen lichtrood van de kwijl gemengd met bloed.
Het viel me al enkele dagen op dat ze vaak haar lippen tuitte, maar ik dacht dat dit gewoon om te spelen was en ik vond het best wel grappig en schattig. Maar waarschijnlijk was ze toen ook al aan het kauwen en bijten.
Ik vind het alleszins een heel bizarre en vooral onaangename gewoonte. Zelf vermoeden we dat ze dit waarschijnlijk onbewust doet.

Maar waarom? Ze is wel hoektandjes aan het krijgen. Misschien om onbewust die pijn te compenseren? Of zou het ‘gewoon’ een tic nerveux zijn zoals iemand anders op zijn nagels bijt?

Waarschijnlijk zal het ook wel vanzelf verdwijnen, denk (hoop) ik dan.

Iemand ervaring hiermee? Of tips hoe ermee om te gaan? Gewoon negeren?

Advertenties
Explore posts in the same categories: Gedrag, Nora

4 reacties op “Bizarre gewoontes”

 1. Inge Says:

  Fran doet dat ook, in haar slaap dan wel. Vroeger stond ik op om de tut in haar mond te gaan steken, maar sinds ze geen tut meer heeft, kan ik niks anders doen dan de deuren dicht doen en het kussen over mijn kop trekken…

 2. maaike Says:

  hier ook eentje die voortdurend haar lippen tuit… heb dan met je berichtje in het achterhoofd even haar mond geinspecteerd en daar zat een hoektandje!
  de andere ‘bizarre gewoonten’ geen ervaring mee… maar iets afleren kan nu nog heel gemakkelijk denk ik… misschien haar proberen bewust van te maken?

 3. Tamara Says:

  Grappig dat Isla dat ook doet, Maaike! Misschien tuiten ze hun mondje omdat ze met hun tong aan het uitbrekend tandje voelen? Nora bijt niet echt meer, het bloedt alleszins niet meer. Maar ze loopt wel nog vaak rond met een getuit mondje :)
  Het knarsetanden is nu ook weer een tijdje geleden…

 4. annouk Says:

  Merel knarst ook, vooral als ze zich ziek voelt. Als we weer eens in het ziekenhuis zijn of een super slechte nacht hebben door ziek zijn dan knarst ze zelfs haar hele tut stuk. Geen idee hoe het ze af te leren … als jij een tip weet, graag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: