Dood aan… de virusjes

Het is een maand geleden begonnen met de windpokken van Nora en het is sindsdien nog niet gestopt. De windpokken heeft ze gelukkig héél goed doorstaan, enkel wat letseltjes maar niet ziek en geen last. Kort daarna had ze wel alwéér een verkoudheid: snotneus, veel groene slijmen, vieze hoest, etterende oogjes maar geen koorts en niet echt ziek. Jammer genoeg heeft ze het virusje wel doorgegeven aan Marie en had ook zij last van groene slijmen, etter uit oogjes en een hoestje. Had Nora mij maar eerst besmet dan was Marie beschermd door mijn antistoffen. Maar ja, Nora wil nu eenmaal alles delen met haar kleine zus… :)

Marie is ondertussen aan de beterhand en heeft gelukkig geen koorts gehad*.

En nu ben ik aan de beurt. Keelpijn, oorpijn, hoofdpijn en ontstoken ogen. Ik zie er momenteel uit alsof ik ùren aan een stuk gehuild heb: mijn ogen zijn rood, gezwollen en geïrriteerd.

De enige die ontsnapt is aan de virusjes is de papa. Die is dan ook zelden ziek. Hij voelt zich hoogstens een dagje of een avond wat slapkes en de volgende dag is hij al uitgeziekt. Zouden vrouwen dan toch het zwakke geslacht zijn? Moeha! :)

Nora haar verkoudheid is ondertussen ook al verbeterd.
Bij haar is er echter een nieuw probleempje opgedoken: sinds dit weekend eet ze nog nauwelijks. En dat is absoluut niét van haar gewoonte. Haar patatjes weigert ze resoluut, ze eet slechts enkele hapjes van haar boterhammen, yoghurt en fruit eet ze wel nog maar veel minder dan anders en ook haar flesjes laat ze meer dan de helft onaangeroerd. Koorts heeft ze niet. Ze is wel meer huilerig (plotse hysterische onverklaarbare huilbuien), aanhankelijker en iets minder actief dan anders.

Ik gok op hoektandjes die erdoor komen (zie eerder) ofwel haar keel die nu wat ontstoken is als gevolg van haar verkoudheid.

Dat het maar snel echt goed weer wordt en al die virusjes en bacteriën ribbedebie zijn!

* Ik wijt de heel lange nachten van 9uur doorslapen trouwens aan het feit dat ze wat ziekjes was en dus meer slaperig. Hoewel we nog steeds niet mogen klagen: ze slaapt nu 6 a 7 uur door. Niet slecht!

P.S. Nora heeft op heel korte tijd een nieuw woordje geleerd: “us” = zus(je)! Op élk miniscuul kreetje van Marie reageert Nora met: “oot! us tut?” (= hoort, zusje tut (hebben)?”) inclusief het vingertje aan het oortje en naar het park rennend om desnoods zelf de tut in Marie’s mondje te proppen. Ze neemt haar taak als bezorgde beschermende grote zus al heel ernstig ;)

Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Nora, Ziek

One Comment op “Dood aan… de virusjes”

  1. saarrah Says:

    Hier gaat dezelfde snotprocessie door het huis.Tijd voor beter weer is het!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: