Ziekenhuis

Yep, ons Nora’tje ligt momenteel in het ziekenhuis.
Het verdict bij de kinderarts was een acute (waarschijnlijk) bacteriële pneumonie. De pruts kon met moeite ademen: snel ademen, piepen, kortademig, neusvleugelen, zweetparels op de neus, ademen met de nekspieren. Allemaal tekenen dat ze teveel moeite moet doen om voldoende zuurstof binnen te krijgen.

Ik had eigenlijk al een vermoeden dat het een opname ging worden: ze heeft de dag doorgebracht op mijn schoot en in de zetel, ze heeft nauwelijks gegeten en de koorts zakte niet met Junifen.

Dus beste oplossing is een nachtje observatie om haar zuurstofsaturatie in de gaten te houden en bovendien kan ze dan intraveneus antibiotica en iets koortswerend krijgen. Ze drinkt gelukkig wel nog voldoende water zodat (voorlopig) een infuus met voeding niet nodig is.

Het was hier dus een hectische avond! Want met Marie die borstvoeding krijgt, is het geen evidente regeling. Gelukkig kunnen we – alweer – beroep doen op lieve meter Kris die tussen de voedingen door op Marie wil letten (merci merci merci) zodat we toch samen naar het ziekenhuis konden gaan en ik morgen ook zoveel mogelijk bij ons grootste patatje kan zijn. Vannacht blijft de papa bij haar.

Toen ik daarstraks vertrok uit het ziekenhuis was ze alleszins al wat minder slappekes en was ze alles al goed aan het verkennen. De antibiotica en koortswerend middel leken toch al wat effect te hebben. En ze is heel vlotjes in slaap gevallen!

Hopelijk kan ze morgen al wat makkelijker ademen en heeft ze haar eetlust terug zodat ze misschien morgennamiddag al naar huis kan.

PS Ze hebben tweemaal moeten prikken om voldoende bloed uit haar lijfje te krijgen, ocharme. Maar ze heeft zich wel superflink gehouden (of ze had geen energie meer om hard te wenen…)

Advertenties
Explore posts in the same categories: Nora, Ziek

8 reacties op “Ziekenhuis”

 1. Karen Says:

  Ai, dit is minder leuk nieuws!
  Gelukkig kunnen jullie rekenen op wat hulp zodat jullie Nora goed kunnen vertroetelen in het ziekenhuis! Dat ze maar snel weer beter wordt!!

 2. Isabel Says:

  Mor och zo triestig zeg!!! :(((

  Hopelijk wordt ze heel vlug weer beter en kan ze rap terug mee naar huis! Ze zal daar wel in goede handen zijn, maar ’t moet toch zielig zijn om haar daar te zien liggen. Veel courage!

 3. Katrien Says:

  Ocharm toch!
  Zoveel “interwebziekenhuiskindjes” tegenwoordig seg!

  Hopelijk is jullie kapoen er snel door en mag ze gauw weer mee naar huis.

 4. Inge Says:

  Ik had al een vermoeden. Zo’n koorts, zo ziek. Dan raken ze snel uitgeput he.

  Reken er nog maar niet op dat ze zo snel thuis is, meestal, als ze een infuus steken, is het toch wel 3 dagen blijven… (ik spreek uit ervaring)

 5. saarrah Says:

  veel beterschap !

 6. maaike Says:

  ai ai ai…
  sterkte en geef ze een dikke cyber-beterschap-knuffel!

 7. annava Says:

  Hier ook al ziekenhuis. Veel beterschap en zorg ook goed voor jezelf.
  Hopelijk moet ze niet te lang blijven en geneest ze snel. Wens ze veel beterschap

  Succes

 8. Loesz Says:

  Veel beterschap aan Nora he!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: