Home Sweet Home

Eind goed al goed: Nora is thuis, hoera!

Ze is nog niet helemaal genezen maar ze heeft geen ziekenhuiszorgen meer nodig om te herstellen. Het mocht echt geen dag langer meer duren en we waren er ogot maar 3 dagen. We gingen er wel van uit dat we donderdag terug naar huis mochten dus dan is elke extra dag een erg lange dag natuurlijk.

Sinds vorige nacht weten we trouwens dat het geen gewone virale longontsteking was, maar een infectie met RSV. Tot grote verbazing van de kinderarts want het is totaal het seizoen niet meer van RSV-besmettingen en er is geen epidemie. Nog niet! Wie weet heeft Nora er nu eentje gestart, hihi.
Volgens de kinderarts was ze het slachtoffer van een erg agressief ‘verdwaald’ RSV-virus.

Sinds vandaag is ze wel al heel wat beter: ze eet min of meer (patatjes en brood zeggen haar nog niets, fruit, yoghurt en melk eet/drinkt ze wel), ze is weer ons vrolijk patatje, ze speelt weer zoals ervoor en ze begint haar eet- en slaapritme terug te krijgen. Deze voormiddag in de speelhoek van de kinderafdeling zagen we al dat we onze Nora terug hadden: onbevreesd stapte ze lachend en kirrend naar elk kindje toe en met één jongetje van 4 jaar klikte het meteen. Die twee hebben een half uur zalig met elkaar gespeeld. Nora gaf zelfs spontane knuffels en zocht constant lichaamscontact. Super om zien – binnen een 15tal jaar zullen we het ietsje minder super vinden. Het is ons trouwens al opgevallen dat ons madammetje valt op oudere jongens… Meisjes, zeker van ongeveer haar leeftijd, zeggen haar veel minder. Tsssss!

Ze is wel nog snel moe, soms wat lastig en ze hoest nog en-orm. De slijmen zijn volop aan het loskomen. En ze moet nog een heuse cocktail medicijnen slikken wat ze trouwens heel flink en gewillig doet. Het aerosollen was in het ziekenhuis problematisch, maar raar maar waar: thuis was het een makkie. In het ziekenhuis wou ze ook niet in een eetstoel zitten, thuis was dit gelukkig geen probleem meer.

We zijn blij en opgelucht, maar er is ook een maar. Dat ze besmet is met het RSV-virus kan slecht nieuws zijn voor Marie. RSV bij zuigelingen kan behoorlijk ernstig verlopen en kan ook gevolgen hebben op langere termijn (gevoelige luchtwegen, astma enz.). Dus alwéér moeten we voorzichtig en alert zijn en deze keer is het risico wel wat groter; RSV is erg besmettelijk.
Geen kusjes en aaikes meer dus en de tutten en de knuffels van Marie zijn momenteel verboden goed voor Nora. En voor de rest maar hopen dat er geen stout virusje zich nestelt in ons Marie’tje…

Ma bon, we gaan ervan uit dat ze ook deze keer aan de dans zal ontspringen!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Nora, Ziek

5 reacties op “Home Sweet Home”

 1. Isabel Says:

  Jeuuuujjjjj voor Nora!!! En duimen voor Marie dus!!! :))

 2. Karen Says:

  Super nieuws! Kunnen jullie toch nog een beetje van een zonnige zondag genieten morgen!
  En hier ook de duimen in de lucht voor Marie!!

 3. Elke Says:

  Dat is idd leuk nieuws! Nu nog even duimen voor Marie. Geniet van het eerste nachtje terug samen!

 4. annava Says:

  Ik ben blij dat jullie Nora terug thuis is. En ik duim ook mee voor Marie

 5. maaike Says:

  FORMI-TASTISCH!!!
  duimen blijven nog wat in de lucht voor marie ;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: