Terras

Sinds begin april hebben we een voorlopig terras : over een oppervlakte van 10 op 4 meter is er “stabilisé” gegoten. De afwerking met tegels of klinkers is voor later (lees: als de portemonnee het toelaat). Aanvankelijk hadden we geen omheining, vanop het terras kon je dus makkelijk in onze tuin die nog geen tuin is, maar een modderpoel en kan je ook makkelijk naar de oprit en straat(je). Nora vond het alleszins leuk om al een beetje buiten te kunnen ravotten, maar wij (en Nora ook) werden het constante “neen Nora, op het terras blijven” beu. Ook de bal op het ‘verboden terrein’ gooien werd een te leuk spelletje voor onze patat. En zeker als de buurkindjes buiten aan het spelen waren, was het heel lastig om Nora op ‘ons erf’ te houden.

Dus er moest een voorlopige omheining komen tot onze tuin wat meer in orde is en tot er een afsluiting is met de buren en een poort om de weg naar de straat te blokkeren.

En dankzij mijn moeder en Luc is die omheining er nu (eigenlijk al anderhalve week)! Het was niet evident om de steunpalen voor de kastanjehouten afsluiting in de grond te krijgen, dus nog eens nen dikke merci, mama en Luc!

Nu kunnen we op een rustige manier buiten zitten zonder constant achter Nora aan te lopen en ook Nora houdt zich nu bezig met spelen op het terras in plaats van uit te testen hoe ver ze kan gaan (letterlijk). Een succes dus!

Tegen volgend weekend hebben we normaalgezien onze (voorlopig) kunststof tuinmeubelen. Ooit zullen de tuintafel en -stoelen ge-upgrade worden naar deftigere, mooiere teak/aluminium tuinmeubelen, juist ja: als de portemonne het toelaat.
Dan zal het weer ietsje meer genieten zijn, nu behelpen we ons met een klein kampeertafeltje en een lichtjes versleten ligzeten en onze keukenstoelen.

En zaterdag mogen we ook deze zandbak gaan halen voor Nora!

Zo worden zonnige dagen als vandaag écht genieten! Ook al verlang ik naar het moment dat er gras op onze grond staat en kipjes en een schommel en een gelijbaan en een trampoline en en en… Geduld is een schone zaak, bah :)

Terrasplezier zonder afsluiting:

De afsluiting en zicht op onze modderpoel:

En terrasplezier mét afsluiting:

Advertenties
Explore posts in the same categories: Huis

5 reacties op “Terras”

 1. maaike Says:

  wij hebben datzelfde autootje… :-) en een omheining geeft nogal wat rust he!!
  hier ook het geval!!

 2. annava Says:

  Ze ziet er al veel beter uit! Ik ben blij voor jullie en wauw wat een zaaaalige tuin hebben jullie. Is dat allemaal van jullie? Ik word spontaan jaloers

 3. Isabel Says:

  En ik word spontaan jaloers van die haarbanden!

  Anders eens vragen aan J. dat hij de verschillende stappen van het haarbandaandoen eens fotografeert/filmt, ‘k wil dat echt wel eens zien. De onze wordt hier hy-ste-risch, wanneer ik hem nog maar in mijn handen heb.

 4. Tamara Says:

  @annava: neen het is niet allemaal van ons. We hebben een halfopen woning en er is nog geen afsluiting met de buren. Onze grond is 100 meter lang (tot aan de paaltjes maar die zie je moeilijk op de foto) en 12,5 meter breed. Lang en smal dus, maar groot genoeg! Ons deel is vanaan het ‘bergje’ links tot en met het deel dat platgereden is.

  @isabel: Ik zal het zeker eens vragen aan J ;) Nora vindt de haarbanden zelf leuk en laat zich heel gewillig doen. Nooit geen truken moeten gebruiken eigenlijk. Ze vraagt er zelfs vaak zelf naar. Waarschijnlijk vindt ze het zelf aangenamer dat haar haar niet in haar ogen hangt zo. Ik moet wel zeggen dat we op dat vlak wel een makkelijk kind hebben: ze is zelfs enthousiast over het aerosollen (thuis toch) en over medicamentjes nemen en neusdruppeltjes… Als Renee al hysterisch wordt als ze de haaband nog maar ziet… ehm… veel succes dan! ;D

 5. Elke Says:

  Kinderkens hebben inderdaad hun tuin of speelplekje buiten nodig he. En het is dubbel zo makkelijk als je niet constant schrik moet hebben dat ze langs één of andere kant “ontsnappen”. Als ze maar een beetje de aard heeft naar Ärlis, komt Nora die zandbak niet meer uit :)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: