Marie – 3 maanden

Een kwart jaar is ze al, ons Marie’tje!

In twee weken tijd is ze toch weer wat veranderd. Niet enkel uiterlijk: we zien ze echt groeien, ze verandert in haar gezicht (moeilijk te omschrijven wat er precies verandert, vooral haar ogen), maar ook haar gedrag.

Ze heeft nog meer aandacht voor haar omgeving gekregen en dan vooral voor haar speelgoed. Ze kan heel aandachtig een knuffeltje bestuderen en doet aanstalten om er naar te grijpen, meestal slaat ze ernaast natuurlijk, maar als ze per ongeluk toch het beestje vastheeft, lijkt ze zelf heel aangenaam verrast en lacht ze gelukzalig naar het beestje in kwestie. Twee weken geleden lachte ze nog nauwelijks naar haar Tiny Love mobiel, terwijl ze nu schattig lacht en kirt naar de bewegende beestjes.

Doordat ze zich meer kan amuseren en entertainen met speelgoed (de mobiel, de speelboog op de relax, de spiraal met beestjes op de maxi-cosi,…), is ze minder snel overstuur en begint ze minder snel luidkeels te wenen als ze bvb. wat moe is of zich verveelt. Vooral naar de winkel gaan met de maxi-cosi of op bezoek gaan, verloopt hierdoor toch iétsje rustiger. Maar ze kan nog steeds wel fel van haar oren maken als ze (te) moe is en in slaap vallen in de maxi-cosi gaat nog altijd moeizaam – logisch ook, aangezien ze gewoon is op haar buik te slapen: het lukt enkel in de auto en heel soms als we wandelen, maar dan enkel als we constant in beweging zijn en liefst zo hobbelig mogelijk. Vandaar dat we vaak de draagdoek gebruiken of de draagmand om te gaan winkelen of wandelen.
Maar eens ze slaapt in de draagdoek of draagmand, is ze nog nauwelijks wakker te krijgen en slaapt ze diep. Gisterennamiddag hebben we haar om 15u in de draagmand gelegd om naar de opendeurdag in het schooltje hier vlakbij te gaan en we hebben haar niet gehoord tot we terug thuis waren om 18u. Zelfs 4u na haar laatste maaltijd, wanneer ze normaalgezien opnieuw wil drinken, lag ze nog vredig te slapen. Een gemak dat dat is! :)

Slapen doet ze dus nog altijd veel en graag. Een groot verschil met Nora indertijd: tussen twee voedingen mochten we al blij zijn als ze een uur, heel soms anderhalf uur sliep, maar meestal was ze na 45 minuten weer wakker.
Marie drinkt, is een uurtje, maximaal een uur en een kwart wakker en slaapt dan opnieuw een kleine 3 uur tot haar volgende voeding. Af en toe wordt dit ritme wel eens verstoord door krampjes, of nog een dwarsliggend boertje of iets anders waardoor ze wakker wordt en moeilijk weer kan inslapen.
Zeker ’s avonds is haar ritme niet zo voorspelbaar en heeft ze meer wakkere momenten. Niet erg natuurlijk. Maar ze heeft dan ook meer huilmomenten. Krampen? Nood aan lichaamscontact? Moe maar moeilijker kunnen inslapen ’s avonds? Gewoon zin om te huilen? Geen idee, maar het enige waarmee we haar dan (meestal) kunnen troosten is constant rondlopen terwijl ze met haar buik op onze (onder)arm ligt.

Maar als ze dan tussen 22u en 23u haar laatste voeding krijgt, weten we wel dat ze dan vlot en goed in slaap valt….. tot 8u! Soms 8u30! We moeten zelfs niet opstaan om tutje te geven, ze blijft gewoon doorslapen zonder tutje.
Gisterenavond heeft ze om 21u haar laatste voeding gekregen en heeft ze tot 8u15 geslapen. 11u! Heel plezant hoor, maar gezien haar voldoende maar niet zo denderende gewichtsstijging is het soms ook wel een reden tot bezorgdheid. Gisteren heeft ze door omstandigheden maar 4 voedingen gehad (9u, 13u30, 18u, 21u) en ze sliep nog steeds mooi door. Maar ik denk dat ik toch nog maar eventjes de 5 voedingen volhou (8u, 12u, 16u, 19u, 22u-23u) om te vermijden dat haar gewichtscurve teveel zal dalen.

Motorisch gaat ze er ook op vooruit. Haar hoofdje heffen in buiklig gaat elke dag wat beter. Ze stampt veel en graag met de beentjes. En als ze op haar buik ligt om te slapen en haar kwaad maakt, steunt ze op haar voetjes zodat haar poep omhoog komt en ofwel blijft haar poep zo omhoog staan (grappig zicht!) ofwel valt haar poep opzij waardoor ze bijna naar haar zij/rug rolt.

Marie op de Tiny Love Speelmat:

net zoals Nora, was ze meteen gefascineerd door het knisperende zonnetje:


“Wow, wie is dat??”

Lacheeuuuh!:


Een babyhoofd kan zwaar zijn… heel zwaar:

Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Ontwikkeling

2 reacties op “Marie – 3 maanden”

  1. saar Says:

    Wel leuk om te lezen wat ik binnen een maand kan verwachten :-)

  2. Isabel Says:

    Wat een slaapkopje zeg :) Ze ziet er alleszins heel alert en bij de pinken uit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: