Nora & Marie II

Nora reageert al een tijdje op haar zusje Marie: babbelen in een babytaaltje met een hoog stemmetje, aaikes geven, kusjes geven. Het slaan en knijpen en pitsen is gelukkig veel verminderd. Sinds kort doet ze ook iets raars met haar tong: ze steekt haar tong uit en weer in haar mond en dit heel snel na elkaar. Geen idee waar ze dit gezien heeft. Ze gaat ook steeds met haar gezichtje vlakbij Marie’s gezichtje staan met haar handjes op haar beentjes. En Nora danst graag en ze wil wat graag dat Marie ook de dansmicrobe meekrijgt door Marie’s handjes beet te pakken en al “lala”-end ze heen en weer te bewegen. Wat ook nieuw is: als er een ietsiepietsie klein druppeltje zever of melk aan Marie’s mondje of kin bengelt, reageert Nora met een verontwaardigde “OH!”, wijst ze naar de druppel in kwestie en haast ze zich om een bavetje/doekje te halen om de druppel weg te vegen. Meestal voorzichtig, soms nogal hardhandig.
Marie zit er bij en kijkt ernaar.

Hoewel, de laatste tijd is er van Marie uit ook wat meer interactie: ze kan Nora enorm geïnteresseerd bestuderen, ze is echt gefascineerd als Nora in de buurt is. Ze heeft ook al een paar keer breed gelachen naar haar grote zus als die weer in haar babytaaltje bezig is tegen haar. En soms zie je ze denken: “Ik weet nog niet wie dat is en wat ze in godsnaam aan het doen is, maar ik vind het best wel leuk”.

Ik kijk er nu al naar uit hoe die interactie nog gaat toenemen en veranderen en hoe ze elkaar gaan entertainen en gaan gobberen zoals enkel meisjes dat kunnen :)

Vandaag mocht Marie voor de eerste keer op de schoot van Nora zitten en dat vond Nora alvast gewéldig:

Deze namiddag waren we bij mijn moeder waar er een ferm computertafeltje staat, aanvankelijk bedoeld als speeltuig aan Marie’s relaxstoeltje maar een leuke bijkomstigheid is dat Nora er ook mee kan spelen en ze op die manier haar zusje entertaint. Grappig om haar bezig te zien! Kijk maar mee (slechte kwaliteit wegens opname via gsm):

Advertenties
Explore posts in the same categories: Filmpje, Gedrag, Marie, Nora

3 reacties op “Nora & Marie II”

 1. maaike Says:

  Isla is ook zoooot op baby’s, al wonen die niet thuis natuurlijk ;-)
  gisteren was ze een baby zo veel speelgoed aan het brengen dat de begeleiders de baby niet meer konden zien :-) :-)

 2. Isabel Says:

  Die onderste foto! :))

 3. stephke Says:

  Geweldig, dat fimpje en dan zet ze speciaal dat muziekje op en is dat zo van oe nu snel dansen :-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: