Marie tuttemie

Nog eens een fotootje van Marie’tje. Aja, ze moet toch haar nieuwe tut showen eh!

Het model van tutje op de foto hadden ze enkel in maatje + 6 maanden. Marie is 4 maanden. Maar toch was ik vrij zeker dat ze weinig verschil zou merken met haar huidig tutje (maatje 0-6 maanden). Het nieuwe tutje zag er wel ietsje groter uit dan de kleinere maat, maar het verschil leek mij toch eerder miniem te zijn. ’t Kind zal het nauwelijks merken, die leeftijdsaanduidingen zijn deels toch pure commercie. Dacht ik.

Alweer verkeerd gedacht, natuurlijk. Ze heeft het tutje 3 minuutjes ingehad (net genoeg voor wat foto’s), nadien spuwde ze hem voortdurend uit, zeker als ze wou slapen. Ge-luk-kig had ik een ander nieuw tutje gekocht, maatje 0-6 maanden, een paars exemplaar.

Die leeftijdsaanduidingen zullen blijkbaar toch wel gegrond zijn. Voor baby’s kan ik die aanduidingen heel goed begrijpen: een mondje van een pasgeboren baby is uiteraard veel kleiner dan het mondje van een 8 maanden oude baby. Maar een peuter van 15 maanden zal volgens mij ook content en tevreden zijn met een tutje met een + 6 maanden aanduiding en heeft niet per se een tut + 12 maanden nodig, denk ik. Tenzij hij/zij ze kapotbijt, dan is een volle tut dan weer wel handig…
Maar vooral het nut van een tutje 0 – 2 maanden ontgaat mij, als er tutjes van 0 – 6 maanden bestaan. Marie had zo’n 0-2 maanden tut (zat in de roze doos) en ze weigerde ze wegens veel te klein.

Of waarover een mens zoal piekert op een regenachtige zomerdag… ;)

Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Vanallesennogwat

5 reacties op “Marie tuttemie”

 1. maaike Says:

  Die tut met dat meisje is wel schattig ;-)
  Hier wordt het tutje van dag 1 (dat pas na 3 weken het hare was) ook nog steeds als favoriet aangeduid…
  Tja, dat vol hoofd toch he van moeders

 2. jennifer Says:

  Misschien is dat kleinste maatje wel heel handig voor prematuurtjes of dysmatuurtjes? En dat een ouder kind ook tevreden is met een maatje te klein dat is zo. Maar een maatje te groot zou dan weer niet goed zijn voor de tandjes.

  Mijn kindjes wouden ook nooit te grote tutjes.

 3. Lien Says:

  Hier tuttert Janne op gelijk welke tut je haar geeft. Merk en model: doet er niet toe. Ik heb haar nog nooit “grotere” gegeven, maar de kleinere gebruikt ze nog altijd voort.

 4. psychosaar Says:

  Titus wil absoluut geen tuut met zo’n afgeplat stuk. Enkel de ronde combi’s van difrax.
  Van het tuutje dat in de roze doos zat moest hij absoluut niets weten. Misschien idd ook omdat het te klein was.

 5. Isabel Says:

  Wij gaven Renee geen tuut, want wij gingen ons kindje tuutloos opvoeden, tot de vader des huizes ze eens rond haar vijf maanden ging oppikken in de crèche en ze daar lag met een tuut in hare mond (hoogstwaarschijnlijk erin gestopt door een peutertje toen). Sindsdien tuut ze, maakt niet uit welk soort tuten eigenlijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: