Bij boer Flip

Vandaag trokken we naar kinderboerderij “boer Flip” in Heldergem om ons gezamenlijk verlof af te sluiten (hoewel: in augustus heeft ventje nog eens 10 dagen verlof, jippie).
We waren er nog niet geweest en waren benieuwd. Afgaande van de website hadden we iets vrij groots verwacht… maar dat viel een klein beetje tegen.

Kwa beestjes: we zagen een (heel mooie) ezel, enkele schapen en geiten (die we niet veel zagen omdat ze zich – terecht –  verschuilden in de schaduw), een hond, kippen, cavia’s en konijnen. Voor ons leek het eerder pover kwa diertjes, maar voor kinderen moet het misschien ook niet meer zijn? De konijntjes en cavia’s zaten in een groot hok waar de kindjes ook rustig mochten in rondlopen, dat was dan wel weer plezant. Tussen de geitjes konden we niet lopen, hoewel ik dat ook wel leuk zou gevonden hebben voor Nora.
Kwa spelen: er was een (baby)schommel, een (hete!) glijbaan, een zandbak en traktors waar je kon gaan opzitten. Vooral dat laatste viel bij Nora goed in de smaak.

Nora heeft zich alleszins wel geamuseerd!

Eerst wat diertjes bekijken, eten geven en aaien:

Dan wat spelen. Op het springkasteel lijkt ze, volgens de foto’s, plezier te hebben maar het was van heel korte duur: al dat gewiebel stond haar na een minuutje toch niet zo aan…

Tot slot: een ijsje!

Het wordt een – erg ongezonde – gewoonte: een ijsje eten als we op stap gaan. Omdat ze het zo lekker vindt, omdat het een plezier is om haar te zien genieten, omdat ze het zo schattig kan oppeuzelen en omdat het ongeveer de enige manier is om haar langer dan anderhalve minuut op een stoel te laten zitten…

Het is nog geen 5 minuutjes rijden, het is gratis, Nora heeft zich geamuseerd en wij kunnen er lekker eten en drinken. Kortom: een aanrader en voor herhaling vatbaar!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Gezin, Uitje

5 reacties op “Bij boer Flip”

 1. Elke T Says:

  Kindjes hebben vaak idd niet meer nodig dan gewoon beestjes kijken en kunnen aaien. Ärlis was na haar eerste uitstapje naar de dierentuin een beetje teleurgesteld destijds, omdat ze de beesten daar niet kon aaien, wat op de kinderboerderij wel kon.

  Enneuh, het IS gewoon ijsjesweer!

 2. maaike Says:

  ons valt het ook op dat onze meid veeeeel meer snoept nu het vakantie is. Tja denk ik dan… ’t is vakantie en ijsjesweer voor iets he ;-)

 3. Inge Says:

  Goh ja, de kinderboerderij in Kiewit, die toch zo bekend is, en waar zelfs de koninklijke familie zich al eens durft vertonen, is uiteindelijk ook niet meer dan dat hoor.
  Zolang ze zich amuseren…

 4. Kim Says:

  Dat ziet er super gezellig uit!
  En zeer schattig om te zien hoe ze haar ijsje opsnoept!

 5. moeferkoe Says:

  Ijsjes zijn in de zomer superbelangrijk om je kind van calcium te voorzien, net zoals Fristi en chocomelk… ;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: