Spetter pieter pater, deel II

De watergewenningslessenreeks van Nora en Marie zijn intussen alweer over de helft.
Marie was de eerste twee lessen eerder afwachtend en observerend. Ze leek het wel leuk te vinden, maar er was nog weinig interactie. Lachen was er nog niet echt bij, enkel haar typische serieuze blik.

Maar afgelopen zaterdag heeft ze ge-no-ten. Ze lachte al tijdens het uitkleden en toen ze in het warme water kwam, was ze niet te houden: luidop lachen, stampen met armen en beentjes zodat ze nat werd en nog luider lachte. Gans de les door heeft ze plezier gehad, genoten, haar ogen uitgekeken en andere kindjes gepitst. En de mama ook! Behalve dat pitsen dan.

Nora vindt het ook nog steeds super om te mogen gaan zwemmen, alhoewel zij wat meer moeite heeft met bepaalde opdrachtjes. Vooral het ‘moeten’ doen van bepaalde opdrachten, vindt ze niet zo tof. Zo worden er soms oefeningen gedaan met een lange ‘moessen’ buigbare stok waar ze dan moeten op zitten als op een paardje of kunnen in schommelen maar om de een of andere nog onverklaarbare reden weigert ze dit plots. Waarschijnlijk heeft ze eens een schrik opgedaan door er eens (bijna) af te vallen. En als ze iets niet wil, dan zal ze het niet doen ook. Neen roepen, krijsen, zich uit onze armen wringen,…
Geen probleem, dan slaan we die oefening gewoon over. Gelukkig doet ze de meeste oefeningen wel graag en enthousiast mee. Hoewel ze toch een duidelijke voorkeur heeft voor de wildere oefeningen (lopen over matten, springen van de matten, in de lucht gegooid worden, plastieken beestjes vangen, klimmen van de ene arm naar de andere arm van mama/papa langs de rug en nek,…) en ze het voorlopig maar niets vindt om wat rond te dobberen op haar rug en te stampen met de beentjes als initiatie tot het echte zwemmen.

Meter/moeke was vorige zaterdag fotografe van dienst:

Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Nora, Vanallesennogwat

2 reacties op “Spetter pieter pater, deel II”

  1. maaike Says:

    zie de mama genieten :-)

  2. alejosa Says:

    wauw met badpak! sjieke madam!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: