Ze kruipt!

Echt klassiek kruipen op handen en knietjes is het nog niet. Het lijkt eerder op een zeehondje op het droge: steunen op de handjes, steunen op de voetjes en dan haar middel omhoog- en vooruitduwen waarbij haar buik een paar centimeter verder op de grond landt en haar beentjes even in de lucht vliegen. Koddig om zien!

En elke dag verfijnt ze haar kruip-techniek en manoeuvreert ze steeds sneller en gerichter. Vooruit, achteruit, wijzerzin, tegenwijzerzin. Ze geraakt overal! Weliswaar veel trager dan haar grote zus wat voor Marie nog een grote frustratie is. Als ze samen op de speelmat zitten en Nora loopt weg, begint Marie bijna altijd boos te krijsen, te roepen… en te kruipen. Achter Nora aan. Koddig!

Ik heb de indruk dat Marie net wat sneller evolueert dan Nora op motorisch vlak. Ze zat nog maar een week zelfstandig of ze begon al te zeehond-kruipen. Nora deed dit op haar 8 maanden, Marie een paar weekjes vroeger. Waarschijnlijk wordt Marie onbewust extra gestimuleerd door Nora: Marie wil con-stant bij Nora zijn en aangezien Nora niet lang op eenzelfde plaats blijft zitten, kon Marie niet anders dan snel leren voortbewegen.

Sinds ze kruipt, is Marie nog vrolijker en rustiger geworden. Eens ze kon zitten, was er al een verschil in haar gedrag, maar dit is nu nog duidelijker. Ze is helemaal opengebloeid en is een contente baby. Als ze kan kruipen toch.

(Een kruip-filmpje volgt waarschijnlijk later nog)

Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Ontwikkeling

2 reacties op “Ze kruipt!”

  1. jennifer Says:

    Hm, hier ging Luca (ruim 8 maand) net later kruipen dan Jona (nog geen 7 maand) en mijn theorie was dat Jona altijd alles bij Luca bracht waardoor Luca niet hoefde te kruipen :p

    Maar t’is wel fijn als ze snel kunnen kruipen, want dan kunnen ze zich beter bezig houden. Anderzijds begrijpen ze nog niet veel en dat kan dan wel weer vervelend zijn.

  2. saartje Says:

    Ze is klaar om de wereld in te kruipen, haar zus achterna, leuk hé!
    Hier was dat ook altijd zo dat ze bij zo’n vooruitgang rustiger en vrolijker werden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: