Nora in de Beco

Zoals beloofd, hebben we de Beco draagzak eens uitgeprobeerd bij Nora.

Op de demonstratie-dvd ziet het er poepsimpel uit: een frêle madammeke zwiert haar (even frêle) kleuterke op haar rug alsof het een zakje pluimen is. Kind in de draagzak laten stappen, kind en draagzak laten zitten op knie en dan arm door een van beide schouderbanden steken en draagzak met kind in één sierlijke vloeiende vlotte beweging meteen op de juiste plaats op de rug zwieren- ondertussen breed glimlachend uiteraard – en beide schouderbanden direct perfect op de schouders. Zoals je een rugzak aantrekt. Piece of cake. En dan *klik klik* twee riempjes dicht. En ready to go!

Tot zover de theorie.

In de praktijk is het heel wat minder poepsimpel, vlot en vloeiend. Nora in de draagzak laten stappen was geen probleem, ze werkte voorbeeldig mee. Draagzak en Nora op de knie ging ook perfect. Maar dan. Dan blijkt dat een draagzak met een kind van 13kg net wat fragieler en minder statisch is dan een rugzak. Welke arm moet er eerst door welke schouderband? En waar moet de andere arm? En hoe hard mag ik zwieren om Nora op de rug te krijgen? En blijft Nora dan gewoon in die draagzak of wordt ze er morgelijks uit gecatapulteerd? En hoe geraakt de tweede arm dan in godsnaam door die andere schouderband?
Nora raakte uiteindelijk wel veilig en wel op papa zijn rug (papa mocht proefkonijn spelen terwijl mama uitlegde hoe hij het moest doen :D), maar (nog) niet in één vloeiende, makkelijke, snelle beweging. Wel met wringen en wroeten en met hulp van mezelf.

Maar oefening baart ongetwijfeld kunst. Mensen die het ondertussen gewoon zijn om een peuter of kleuter in de Beco te zwieren, mogen altijd tips geven natuurlijk.

Nora vond het wring- en wroetgedeelte een klein beetje akelig, maar eens ze goed en wel knus op de rug van papa hing, vond ze het fantastisch. Gisteren zijn ze zo samen naar het winkeltje geweest en vandaag naar de bakker. En glunderen dat ze deed, zo lekker warm en  bij haar papa…
Ook manlief was tevreden: geen rug-, nek- of schouderpijn.

Eens we er handiger in zijn, heeft de Beco ook voor Nora veel voordelen: geen gesleur met een buggy (ook al is de Quinny Zapp heel compact), mama of papa hebben de handen vrij en makkelijk om te wandelen in het bos of als er veel volk is (kan ze meteen ook meer rondkijken in plaats van constant zicht op andermans/vrouws benen in de buggy). Het enige nadeel dat ik voorlopig zie is dat Nora iets minder vrij is en niet zo makkelijk in en uit de draagzak kan, vergeleken met de buggy. Wat in sommige situaties misschien wel net een voordeel is…

Binnenkort zal het ruzie zijn tussen de twee zusjes over wie er in de Beco meemag!

img_85291

Explore posts in the same categories: Nora, Vanallesennogwat

11 reacties op “Nora in de Beco”

 1. Isabel Says:

  Al een keer of tien op de site van de Beco zitten surfen, ‘k ben zoooo geneigd om er ook al één te bestellen, maar ja, ‘k ga mijn eigen maar verplichten om te wachten tot goed in de tweede helft van de zwangerschap :)) De papa is hier wel niet overtuigd, aangezien we een Babybjorn hadden en die nu zwaar stof ligt te vergaren, denkt hij dat het met ieder draagsysteem zo zal zijn “Hoeveel gaan we der nog kopen?”, mja…

 2. annava Says:

  Binnen een tijdje loop ik er ook zo rond. Ik vind het dus zot dat je daar geen rugpijn van krijgt!
  Als ik denk aan mijn trektochten met rugzak van ongeveer 12 kilo, vond ik dat toch ook wel zwaar na een tijdje…
  We zullen zien he

 3. Lien Says:

  Ik heb Janne al paar keer op de rug gedragen. In het begin inderdaad moeilijk, maar went ook wel weer. Nu verander ik haar gewoon op straat van voor naar chter en omgekeerd. Janne is ook nog een stukje kleiner natuurlijk.

  Isabel: een beco is werkelijk iets helemaal anders dan een babybjorn! Doen!

 4. Annelies Says:

  Tamara, geheel vrijblijvend, krijg jij een stokje van mij.
  http://mijnjongens.wordpress.com/2008/11/16/stok/

 5. annelyse Says:

  Ik denk dat ik ook ga zwichten ;-) En ze zijn ook zoooo mooi, die beco’s. (Wel een trend in blogland)

 6. Tamara Says:

  @Isabel: zoals Lien al zei: de Beco (de draagdoek ook trouwens) is heel wat anders dan de BabyBjorn. Veel minder belastend voor schouders en rug en een peuter/kleuter krijg je niet meer in de Babybjorn gezwierd. En ook niet op de rug. Stel maar je veto tegenover de papa ;)

  @annava: Bij lange wandelingen zal je het misschien wel wat voelen aan de spieren maar ik geloof niet dat je zware rugpijn zal hebben. Ben alleszins benieuwd naar jouw ervaringen! En naar het motiefje van jouw Beco…

  @Lien: Ben blij te horen dat het inderdaad went en makkelijker wordt.

  @Annelies: dankjewel! Ik denk nog even na over 6 onbelangrijke details over mezelf … niet zo makkelijk.

  @annelyse: doen! En inderdaad, misschien moeten we wel massaal korting vragen, gezien de immense reclame die we maken!

 7. meter Says:

  en zo fier dat onze lieve prinses Nora kijkt…..

 8. rozebril Says:

  Wij hebben de beco al gebruikt voor de jongste (13 kilo) en de oudste (17,5 kilo). De jongste was voor mij geen enkel probleem bij een wandeling van 3 uur.

  Om aan te doen: laat hen gewoon rechtstaan op tafel, laat hen erin stappen en doordat ze op tafel staan, kan je heel gemakkelijk je armen in de schouderbanden steken. Echt poepsimpel zo!

 9. maaike Says:

  ziet er schattig uit zo een nora rugzakske ;-)

 10. Tamara Says:

  @roze bril: merci voor de goeie tip! Lijkt me inderdaad een pak eenvoudiger.

 11. Rene Says:

  Zware kinderen kun je ook dragen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: