Zie ginds komt de stoomboot…

Ils sont arrivés: de Sint en zijn Zwarte Pieten. Net zoals in Antwerpen, kwamen ze in Ninove toe met de boot. Voor de rest was het net iets kleinschaliger dan in Antwerpen, maar toch wel heel leuk en magisch voor de kinderen.

Het was Nora’s eerste echte introductie met de Sint en zijn gevolg. We hadden Nora – een beetje – voorbereid en vooral benadrukt dat Sinterklaas en Zwarte Piet kadootjes en snoep en koekjes en chocola (en het is vooral dat laatste wat Nora interessant vond) geven aan de kindjes zodat ze de twee brave mannen met iets  leuks associeert en ze niet afgeschrikt wordt door hun nogal intimiderend uiterlijk. En het is gelukt!

Tijdens het hele gebeuren keek ze haar ogen uit en was ze erg onder de indruk. Ze keek heel geconcentreerd met hele grote ogen en vooral met een uiterst ernstige blik aandachtig rond. Heel typisch voor Nora is dat ze op zo’n moment niet lacht, tenzij een flauw grimasje, zelfs al vindt ze het eigenlijk wel leuk. Ze is zo geconcentreerd, zo gefocust en zo onder de indruk dat al de rest (vooral mama en papa) rond haar bijzaak is. Enkel toen de boot – eindelijk – verscheen vanonder de brug, klaarde haar gezicht op en verscheen er een verwachtingsvolle lach.

Enkele korte impressies:

– ’t Was koud en sneeuwerig!

– Er was gelukkig geen massa volk

– De Sint en zijn Pieten waren niet zo stipt

– Het Chocotoff-snoepje dat, zoals beloofd, Zwarte Piet naar de mensen op de kaai gooide en dat papa vlotjes opving, bewaarde Nora in haar – beetje verkleumd – handje. En ze hield het de ganse tijd stevig vast. Heel trots op haar buit.

– Nora heeft een kus gegeven aan Zwarte Piet! En ze was niet bang, verre van, er kon zelfs een bescheiden lachje aan af. En mama en papa smolten :) En mama was zo onder de indruk en verbaasd dat ze domweg vergeten is om een foto te nemen ook al had ze het fototoestel gewoon vast *slaat zichzelf nog steeds voor het hoofd*.

– Volgend jaar gaan we weer. En het jaar nadien ook. En het jaar nadien ook. En het jaar…

collage2

Advertenties
Explore posts in the same categories: Nora, Uitje

9 reacties op “Zie ginds komt de stoomboot…”

 1. katrien Says:

  zalig he, die sinterklaasperiode,dat geloof van de kindjes !

 2. jennifer Says:

  super :) hier komt hij altijd aan met de trein :p (bij gebrek aan water….)

 3. alejosa Says:

  Precies Alexander, die is ook altijd vree serieus als hij geconcentreerd is, op zo’n moment moet je hem gerust laten, en dan kan er zeker geen lachje af.

 4. Perspiet Says:

  Hallo mama’s,
  ik vind het leuk dat jullie ons “werk” als Sint en Pieten apprecieren.
  Wees maar gerust dat we volgend jaar opnieuw uitpakken met onze stoomboot,
  en kusje aan Nora vanwege de Perspiet.
  Ooh,en ik dacht dat we net heel stipt waren?
  14h45-15h00 toch?
  Groeten,
  Perspiet

 5. Karen Says:

  Oeh leuk! Hier was het gewoon in een zaaltje te doen… Dit ziet er veel “echter” uit!

 6. maaike Says:

  ik vraag me soms af wie die Sintgekte nu het leukst vindt.
  Wij (als volwassenen) of zij (als kids)?

 7. annava Says:

  Zo leuk! Mijn kinderen hebben er zeer hard genoten van de sin (maar dan wel daar in Antwerpen). Dat was wel wat overweldigend want zooo veel volk dat daar is

 8. Perspiet Says:

  wel,onze ervaringen leren ons dat de “ouderen”er ieder jaar steeds meer en meer gaan in meeleven.We blijven het natuurlijk voor de kinderen doen,maar maar het is inderdaad zo dat je de mama’s en de papa’s ook niet mag vergeten.
  Elk jaar zien we traantjes bij kinderen als we ze bezoeken,maar tijdens de jaarlijks bezoekjes bij de oma’s,zien we steeds tranen van geluk vloeien omdat de Sint speciaal eens bij hen gaat.
  De invloed van een Heilige man zeker he…

 9. Tamara Says:

  @perspiet: olala, een berichtje van de piet himself! Leuk :) En mea culpa mea culpa: ik dacht verkeerdelijk dat jullie rond 14u30 gingen toekomen maar het was inderdaad 14u45. Maar wachten in de kou duurt sowieso extra lang eh! Jullie waren dus inderdaad stipt. En geweldig! Waarvoor dank.

  @maaike: bij jonge kindjes (leeftijd van Nora en Isla) denk ik inderdaad dat het vooral de ouders zijn die het allemaal het leukste vinden. Maar als ik aan mijn eigen kindertijd terugdenk, ben ik ervan overtuigd dat al het magische rond de Sint op hoge kleuterleeftijd en lagere schoolleeftijd ook fantastisch is! Ik heb alleszins alleen maar positieve herinneringen en ben niet getraumatiseerd geweest toen ik het ware verhaal achter de sint ontdekte…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: