Schandalig!

Stel je de situatie even voor.
Ik ben met Nora aan het winkelen. Zonder buggy. In een speelgoedwinkel wil ik twee spullen kopen: een driewielerfietsje en een schommeldierding voor buiten. Twee grote dingen die ik wel zelf kan dragen maar waardoor ik dan geen hand meer vrij heb om Nora een handje te geven. De auto staat vrij ver, toch wel een 5 minuutjes stappen. En bovendien heb ik Nora haar nieuwe sandaaltjes aangedaan, zonder kousen. Wreed schoon en schattig maar na 10 minuten stappen begon ze te klagen van pijn, ’t kind had ocharme twee blijnen (of hoe schrijf je dat?) op haar hielen. Allez, niet overdrijven, bijna blijnen, maar pijn zal het alleszins wel gedaan hebben. Haar op mijn arm nemen én die twee grote spullen dragen, dat ging niet.

Geen idee wat jullie zouden doen, maar ik deed wat ik enkele jaren geleden totaal onverantwoord en schandalig zou gevonden hebben. Ik heb de auto dichterbij gezet, vlak aan de ingang van het winkelcentrum die zich het dichtste bij de speelgoedwinkel bevond (want er zijn meerdere ingangen) en – nu komt het – ik heb Nora alleen in de auto laten zitten. Even maar, maximum 5 minuten. Met haar beker water in haar handen (zodat ze niet zou uitdrogen) en met het sublieme idee om haar raam een beetje open te laten (zodat ze niet zou smelten van de hitte), ware het niet dat ze hysterisch werd toen ik het raam wou openlaten. Raam dan maar dicht gelaten, want een hysterische dochter helemaal alleen achterlaten in de auto, zou er wat over geweest zijn.

Ik heb haar dus even alleen gelaten in de auto. En het voelde vreselijk aan. Gelopen heb ik. In de winkel sprak een andere mama mij aan omdat ze advies wou over welke driewieler ze zou kopen, maar ik heb haar de mond gesnoerd want “ik moet mij haasten want mijn dochter zit alleen in de auto” en ik spurtte weg. Met schommeldier en onhandige doos in beide handen.  De vrouw keek nogal heel verbouwereerd. Toen ik bijna terug aan de auto was, waren er al tal van rampscenario’s in mijn hoofd gepasseerd: ofwel was ze hysterisch, in paniek en compleet buiten zichzelf aan het krijsen, ofwel was ze aan ’t zweten als een paard en al half bewusteloos door dehydratatie, ofwel stond er een massa verontwaardigde mensen rond de auto met een paar politie-agenten aan kop, ofwel was ze ontvoerd. Ongetwijfeld.

Ik kwam dichterbij en was al een tikje opgelucht toen ik geen loeiende sirenes hoorde en zag, ook geen massa mensen. Gelukkig zag ik wel nog een Nora die op haar dooie gemakske haar benen aan het nat maken was met haar beker water en nauwelijks opkeek toen ik hijgend en puffend tegen haar raampje aan het  bonken was, roepend “Ik ben terug, zoeteke, ik ben terug!” (Ok dat laatste is lichtjes overdreven).

Paniek voor niets dus. Ik vond het duidelijk duizend keer erger dan zij.

Achteraf bedacht ik trouwens dat er eigenlijk wel een andere optie was: de auto dichter zetten, Nora wel meenemen maar de spullen in twee keer in de auto laden zodat ik haar wel nog kon dragen. Klinkt heel logisch, maar op het moment zelf totaal niet aan gedacht.

Oh, en even nog geheel terzijde maar o zo typisch. Ik was er heilig van overtuigd dat ik de auto vlakbij de speelgoedwinkel gezet had. Tot ik het winkelcentrum binnenkwam en ik zag dat ik mis was. De winkel was aan de volledig andere kant van het winkelcentrum. Gelukkig is het maar een klein winkelcentrummetje… Maar gevloekt heb ik wel. En gelopen.
Mijn orïëntatievermogen is uitzonderlijk abominabel slecht. Ik raakte ooit zelfs gedesoriënteerd toen ik een rondleiding gaf op de bovenverdieping van ons huis. En neen, niet om dat het zo immens groot is. Om maar te zeggen.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Mezelf, Nora, Tleven

13 reacties op “Schandalig!”

 1. Jennifer Says:

  Ach, als ik naar de winkel ben geweest en ik moet thuis dan alles uitladen zitten de kinderen ook dik 10 minuten alleen in de auto hoor. Want ik zet altijd eeerst alle boodschappen binnen en daarna pas de kindjes. Het alternief betekent immers de kindjes alleen in huis laten en dan de boodschappen halen en dat is stukken gevaarlijker.

  • Tamara Says:

   Dat doe ik ook (auto staat dan wel bij ons op de oprit want de situatie helemaal anders maakt dan bij jullie denk ik), maar ook bij de apotheker of bij de bakker blijven ze soms in de auto. Maar dan kan ik de auto meestal wel nog zien of ben ik toch in de buurt en dat maakt het gevoel helemaal anders. Nu was het vooral het feit dat ik relatief ver uit de buurt was, dat het wat akelig maakte.

 2. Kim Says:

  Ik ben daar een heel panische in. Ik durf Emma nog niet alleen in de auto te laten zitten op de oprit van de apotheek. Walter lacht me vaak genoeg uit om mijn panische angsten. Mijn grootste 2 rampscenario’s zijn, dat iemand de auto aanrijd met Emma er nog in. En als tweede dat Emma ineens histerisch wordt en dat ik er dan niet ben om haar te troosten, en dat ze zo een traume oploopt. Had ik al gezegd dat ik een beetje overdreven panisch ben?
  Ik heb zelfs al eens gezegd tegen Walter, “stel dat wij s’nachts iets in onze slaap krijgen”, dan ligt dat kind daar helemaal alleen in haar kamertje, en komt er niemand naar haar toe als ze wakker wordt…


 3. […] en onredelijk angsten Naar aanleiding van een postje van Tamara en mijn reactie daarop ben ik eens beginnen nadenken over mijn rare en onredelijk angsten. Walter […]

 4. Sarah Says:

  Nog niet gedacht aan je Beco draagzak? Wij gebruiken hem tegenwoordig regelmatig voor Wout (bijna 2 jaar): als we naar de winkel gaan, of de muziekles (zie http://www.tuimeloor.be), .. Heel erg handig: hij kan nergens aan en ik heb mijn handen vrij. Hij noemt hem ‘ihi-i’ (we dragen hem op onze rug, en dat is zoals paardje rijden en een paard ‘zegt’ ‘ihi-i’).
  Bij ons dus een bijzonder succes voor korte afstanden, winkels,trappen, ..
  Alleen is er dan nog Lize ook, die bijna 6 maanden is, maar die blijft nog vrij rustig in haar MaxiCosi.

  • Tamara Says:

   Wij gebruiken de Beco vaak, maar toch vooral voor Marie. Nora vindt het wel eens leuk, maar is er toch niet zo wild van. Bovendien lukt het me nog niet om haar snel en makkelijk in de draagzak te krijgen, zeker niet in een druk winkelcentrum :)

 5. lieselot Says:

  Maar ale, Tamara :D
  Ik liep daar toch ook rond, had mij dan een berichtje gestuurd, kzou wel efkes afgekomen zijn om te helpen hoor :)

 6. saartje Says:

  Voor 5 à 10 min. laat ik de kindjes ook alleen in de auto. Alexander vraagt er soms zelf om om te blijven zitten. Bij de bakker bv.
  Vroeger was ik ook panisch, maar nu denk ik er anders over. Zolang het niet te lang duurt en ze niet te ver staan vind ik het ok.

  • Tamara Says:

   Helemaal mee eens. Alleen de regel ‘niet te ver’ staan werd in dit geval wat verbroken. Maar wel beter dan haar meenemen maar geen hand kunnen geven op straat of zelfs op het voetpad. Dan zou ik nog panischer zijn.

 7. Isabel Says:

  Ik ben daar ook panisch in, verschrikkelijk, en zweten dat ik dan doe als ik ze nog maar vijf minuten in de auto laat zitten wanneer ik een brood ga halen en ik die auto nota bene dan nog vóór de bakkerij parkeer hé.

  Overlaatst had ik een gesprek met een mama: drie kleine kindjes die allemaal nog een middagdutje doen en mama doet ondertussen op haar gemak haar boodschappen in de plaatselijke Delhaize… uhuh!

 8. Karen Says:

  Och Isabel, dat laatste dat meen je niet??? Dat kan ik dan weer echt niet begrijpen zoiets.
  Wanneer de auto voor de deur staat geparkeerd durf ik ze bij de bakker of de apotheker ook wel eens laten zitten.

 9. Nele Says:

  Ja, ik vind het ook akelig om mijn dochter alleen in de wagen te laten. Ik zit dan inderdaad ook te denken dat er een accident gaat gebeuren met mij, of iemand tegen de wagen gaat rijden of dat de wagen gaat gestolen worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: