Zandbak

Onze schelpzandbak heeft de winter niet overleefd. En aangezien Nora graag in het zand speelt en een zandbak toch redelijk tijdloos speelgoed is, hebben we maar meteen een groter en steviger houten exemplaar gekocht.

Nora was alleszins superenthousiast, zeker toen ze papa mocht meehelpen met het ineensteken van de zandbak. Man man, wat was ze trots! Glunderen en blinken deed ze.

2009_05_011

De zandbak is ondertussen uitgetest en goedgekeurd door ons twee meisjes. Marie vindt het vooral de max om haar beentjes te begraven … en vindt de zandbak ook wel een perfect object om haar klimkunsten op uit te testen. Maar de klimtechniek moet nog verfijnd worden: haar klimactie wordt onderbroken wanneer ze met haar handjes én knietjes op de rand van de zandbak terechtkomt en ze niet meer weet wat eerst te bewegen zonder te vallen. Zij begint te gillen en wij grijpen snel in om te vermijden dat ze met haar hoofd eerst op de harde, ruwe grond terechtkomt.

Samenspelen verloopt soms ook nogal eens moeizaam: ook al liggen er zeker 6 soorten schepjes in de zandbak, uiteraard willen ze allebei op net hetzelfde moment net hetzelfde schepje.

img_00601

Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Nora, Vanallesennogwat

6 reacties op “Zandbak”

 1. prutsen Says:

  Voor kinderen vind ik een zandbak echt een must. Grote Pruts kan er uren in spelen en ook de neefjes, zelfs die van 12 jaar, spelen graag mee.

 2. Jennifer Says:

  oh tof! en èchte zandbak :)

  Wij hebben een zandtafel (dan kunnen ze er niet in zitten en blijft het net iets properder… stout van mij he)

 3. Han Says:

  Wij zijn gister ook een zandbak gaan halen, eentje die je kan dichtklappen (gespiekt bij Emma ;-) Ze heeft er gistermiddag ook lang in gespeeld, alleen jammer dat de zand nog wat nat was, want ook haar broek was daarna nat. Nog veel speelplezier (en mama stofzuigplezier)

 4. annava Says:

  Leuk, die zandbak!

 5. maaike Says:

  ’t is iets magisch dat zand!
  dat roze t shirtje had isla ook… :-)
  wat een leuk jasje heeft nora, waar heb je dat gevonden?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: