“Spaghetti!”

Allez Nora, lach ne keer mooi” is een zinsnede die we hier al lang niet meer gebruiken. Want ze lacht niet mooi dan. Ik denk trouwens dat de meeste kindjes allesbehalve mooi lachen als het hun gevraagd wordt. Ofwel kijkt ze boos, ofwel kijkt en loopt ze weg, ofwel wil ze meteen zélf een foto nemen en enkel als ze goedgezind is, doet ze wat moeite en ziet haar lach er zo uit:

2009_04_17

En dat zijn dan nog de mooiste voorbeeldjes. Vaak knijpt ze haar ogen halfdicht en lijkt haar lach eerder op een heel erg pijnlijke grimas. Ik heb gezocht naar een typisch voorbeeld maar heb er geen gevonden, waarschijnlijk omdat ik de foto’s meteen wis wegens – ehm – toch niet zo flatterend, zullen we maar zeggen. En dat durf ik zeggen van mijn eigen vlees en bloed, tsssss! :)

Nu proberen we zoveel mogelijk spontane foto’s te trekken waarbij we heel snel moeten zijn: eens ze in de mot heeft dat er een fototoestel in de buurt is, is het gedaan met mooie kiekjes proberen te nemen. Het heeft eventjes gewerkt om haar “spaghetti” te laten zeggen, dat vond ze best wel grappig waardoor ze spontaan moest lachen. Maar dat werkt nu ook niet meer.

Maar misschien zijn er toch uitzonderingen. De aanleiding van deze post zijn eigenlijk fotootjes van een koddig Klein Konijn: Renee haar lach hier lijkt een “allez, lach ne keer mooi”-lachje te zijn, maar een geforceerd lachje dat wél supermooi en spontaan overkomt.

Nuja, dat niet willen en kunnen poseren zal Nora ongetwijfeld wel van de mama hebben.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Nora, Vanallesennogwat

5 reacties op ““Spaghetti!””

 1. annava Says:

  Haha, ik moet hier wel om lachen. Hier is dat net hetzelfde.
  Ik ben er nog geen één keer in geslaagd om ze met drie mooi op de foto te krijgen.
  En als ik dan zie hoeveel foto’s mijn mama heeft van mij en mijn zus en broer, schoon lachend. Vraag ik me écht af hoe ze daarin geslaagd is.
  Ik vind die tweede foto nochtans heel lief hoor!

 2. Jennifer Says:

  :) Jona heeft ook zo’n geforceerd lachje. Bij Luca valt het nogal mee, hij schiet erg gemakkelijk in de lach en hem ‘spontaan’ laten lachen lukt dan ook veel beter.

 3. Katrien Says:

  En toch vind ik dat ongelofelijk schattige foto’s. ;)

 4. maaike Says:

  bij ons zijn lachfoto’s ook eerder uitzondering dan regelmaat, maar haar om te lachen doe ik nooit…
  ik vind ze toch heel geslaagd de foto’s, misschien vind je dat na een tijd ook als je vergeten bent hoe ze tot stand zijn gekomen ;-)

 5. prutsen Says:

  Ik vind de foto’s ook wel echt schattig. Hier helpt het om Grote Pruts een hele gekke bek te laten trekken. Vlak daarna (de camera moet dan wel klaarstaan ;-) lacht hij meestal heel spontaan. Dit werkt trouwens ook goed bij volwassenen ;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: