Uitbreiding

Welgeteld 24 uur, slechts 24 uur, heb ik jullie in spanning kunnen houden. Dat valt toch mee, niet? Ik ben dan ook zo enthousiast en zo blij dat ik het aan iedereen zou willen verkondigen. En bovendien ben ik zelf nogal extreem nieuwsgierig en kan ik er zelf niet goed tegen als iemand mij zo curieus maakt en in spanning houdt. En toch doe ik het nu zelf, omdat het stiekem wel een heel klein beetje leuk is om anderen zo nieuwsgierig te maken.  “Ma mama toch!” zou Nora zeggen.

Maar nu heb ik het nog steeds niet gezegd, zeker?

Wel, in september komt er uitbreiding! Neen, nope, njet, niét van ons gezin. Van een eventueel derde patatje is hier absoluut nog geen sprake trouwens. (sorry Isabel, de pil wordt nog steeds met veel overgave en heel trouw geslikt :p) Het is momenteel meer dan druk genoeg met onze twee lieve, kleine energievreters.

Er komt wel uitbreiding van mijn gezin…sleven! Ik ga niet veranderen van werk, ik werk nog te graag waar ik werk om te veranderen, maar ik ga wel tijdelijk minder werken (zoals de meesten onder jullie al juist vermoedden). Vanaf september neem ik een jaar halftijds ouderschapsverlof op. Een jaar 50% werken dus, in plaats van voltijds.

En wat kijk ik daarnaar uit. Nora enkele dagen van de week zelf kunnen gaan halen van school, meer quality-time met Marie, meer tijd voor het huishouden, meer tijd (hoop ik toch) voor al die dingen die ik maar blijf uitstellen.
Een evenwichtigere combinatie van werk en gezin zodat ik meer kan genieten van mijn gezin én van mijn werk. Voltijds werken en twee kleine kindjes, het lukt allemaal wel, maar toch heb ik vaak het gevoel dat het vooral een rush is om alles en iedereen op tijd in orde te krijgen, waarbij het genieten soms in het gedrang komt. En ik heb ook nood aan meer rustmomenten, zowel met als zonder patatjes.
Het zal mij alleszins heel erg deugd doen, zo een mini-sabbatjaartje. En ook mijn twee meiden zullen het appreciëren, vermoed ik.

Voila, dit was het. Heel leuk nieuws, maar ook niet zo spectaculair, denk ik dan, om er wakker van te liggen, arme Ed ;)

Advertenties
Explore posts in the same categories: Gezin, Mezelf, Werken

13 reacties op “Uitbreiding”

 1. maaike Says:

  gelijk heb je
  en ik denk dat veel mama’s hetzelfde zouden willen doen ;-)

 2. Goya Says:

  Fijne beslissing!

 3. Patsy Says:

  “meer tijd (hoop ik toch) voor al die dingen die ik maar blijf uitstellen”
  Hopelijk heb je meer discipline dan ik, want ik blijf sommige dingen uitstellen, ook nu ik meer tijd heb. Dan denk ik: “dat doe ik morgen/volgende week, want dan heb ik daar ook nog tijd voor” ;-)
  Ben blij voor je, dat je meer quality time zal hebben.
  O, en let op dat je niet probeert de hoeveelheid werk van een full-time in de helft van de tijd te verwerken. Toen ik 4/5 ging werken, had ik om den duur wel dat gevoel…

 4. Karen Says:

  Ik ben maar een heel klein beetje jaloers… :-)
  Maar groot gelijk heb je! En dat het deugd zal doen, dat kan ik geloven. Het is je bij deze vergeven dat je me zo in spanning gehouden hebt.

 5. Sarah Willem Says:

  Wat een goed idee!
  Ik ga vanaf 10 augustus terug werken en ook halftijds. Wout is 2 jaar en 1 maand, Lize 8,5 maanden en van 1 maand voor de geboorte van Lize ben ik thuis om voor de kindjes te zorgen.
  In het begin was het lastig, maar die tijd is al lang voorbij. En ik kijk er enorm naar uit om terug te gaan werken en toch nog tijd genoeg te hebben om met mijn kindjes bezig te zijn!
  Geniet ervan! En de kindjes zullen er ook van genieten, ik merk dat hier toch.

 6. ed blogt Says:

  :-)
  ik blijk toch een klein curieuziteitsprobleemke te hebben de laatste tijd.
  Het volgen van al die blogs werkt hierop alleszins niet erg bevorderlijk :-)

 7. Evelyne Says:

  Groot gelijk! Geniet er maar van want de dagen/jaren gaan snel en we hollen vaak veel te snel. Neem ook wat ‘me-time’ want zelfs al werk je minder, je compenseert dat vaak met werken in het huishouden. Ik werk 4/5 in een job waar het niet altijd evident(mijn werk is dus niet verminderd)maar de vrijdag dat ik thuis ben, geniet ik en doe ik dingen met mijn dochter waar ik in de week niet toe kom of laat ik ze toch gewoon naar de onthaalmama gaan (waar ze toch graag bij de kids is) om eens iets te doen wat ik wil.Leuk vooruitzicht in ieder geval!

 8. rozebril Says:

  Goeie beslissing… Oh wat ga jij genieten! Ik werk nu 2 jaar 4/5 (en een deel daarvan doe ik van thuis uit) en het is nog altijd wel druk soms, maar toch een heel ander gevoel dan vroeger. Het was de bedoeling dat ik dit maar 1 jaar zou doen en dan weer voltijds, maar ik wil het nooit meer anders. En ik geniet dubbel zo hard van de meisjes (terwijl ik vroeger veel vaker moe was en geen zin had om iets leuk te ondernemen en vaak heel prikkelbaar).
  Geniet ervan!

 9. Katrien Says:

  Oh fantastisch! Uw dochters gaan dat tof vinden jong! Die gaan u vastbinden thuis tegen den tijd dat ge terug voltijds moet gaan werken. :D

  Nee serieus! Da’s écht iets om naar uit te kijken!

 10. Isabel Says:

  Een super verstandige beslissing Tamara! Groot gelijk! Geniet er maar ten volle van, op alle gebied!!!


 11. Je hebt wel nieuws om naar uit te kijken, volgens mij krijg je hier geen spijt van ;)

 12. Nike Says:

  Oh leuk! Wat een fantastisch vooruitzicht.

 13. annava Says:

  Super leuk! Geniet er van!
  Ik doe dat ook! En zolang ik mag van den baas, ga ik dat nog blijven doen:)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: