Beu.

Al ruim anderhalve maand loop ik met een virale infectie rond. Eerst mijn neus, dan sinusitis (afgezien!), dan weer mijn neus, dan mijn keel, dan mijn bovenste luchtwegen en nu bovenste luchtwegen én stembanden: sinds gisteren heb ik afwisselend een hese stem of geen stem. En ambetant dat dat is. En vermoeiend: praten, of nog erger, ‘streng praten’, kost heel veel moeite en adem.
Alleen mijn oren zijn tot nu toe gespaard gebleven *houdt hout vast*.
En emmers snot en slijm dat ik in die maand en een half al geproduceerd heb, dat wil je niet weten. Allez, niet dat ik het echt bewaard en afgemeten heb. Het is slechts een ruwe schatting.

Mijne weerstand is niet meer wat hij geweest is, dat is duidelijk.

Maar ik begin het nu wel een klein beetje beu te worden, ik snak naar een snotvrij en stemrijk leven.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Kleine Ergernissen, Mezelf, Tleven

15 reacties op “Beu.”

 1. Tess Says:

  ’t Is iets hè dat weer. Voel je maar snel beter!

 2. rozebril Says:

  Toen de meisjes wat kleiner waren, had ik dat ook regelmatig. Een combinatia van aanslepende vermoeidheid en de ziektes die de meisjes meebrachten van school. Maar als het een troost kan zijn: naarmate ze ouder worden zijn ze zelf veel minder ziek en ik dus ook.
  Eens vroeg in bed kruipen met een tasje thee kan ook wonderen doen. Ik wens je in elk geval heel veel beterschap!

 3. jennifer Says:

  Ik loop ook al wekenlang te sukkelen. Zo niet ziek genoeg om écht ziek te zijn, maar steeds wederkerende keelpijn, snotneus, hoofdpijn en dat soort gezellige dingen he.

  Hopelijk voel je je toch snel weer beter :)

 4. elke Says:

  ik weet dat ik als een watje zal klinken maar: echinacea nemen en vitaminen. Het helpt bij mij. Hopelijk ben je er rap vanaf!

 5. mieke Says:

  Aah, sinusitis: hemels eens je daar vanaf bent! (zegt zij die er ook twee weken mee heeft rondgelopen en er nu al vanaf is) :-) Veel beterschap!

 6. veerle Says:

  Als het een troost kan zijn: wij snotteren en hoesten hier allemaal al een hele poos. Ik heb me er al bij neergelegd dat dat iets voor de hele winter zal zijn. Maar ach, de tijd gaat snel..

 7. Tess Says:

  Trouwens, ik heb chronische sinusitis, dus ik begrijp wat je doormaakt! Ik wou maar even melden dat je je niet alleen hoeft te voelen met die miserie. ;)

 8. jessie Says:

  Als ik het zitten heb aan mijn luchtwegen doe ik altijd een kuur van Thijm en Propolis. Zo van die capsules die je in sommige apothekers kan kopen. Helpt écht héél goed. Ben zo zelfs van mijn koortsblazen afgeraakt!!!

 9. maaike Says:

  hier ook van dat!!! ha-te-lijk!
  en ik heb dan nog de miserie dat ik van de medicijnen af moet blijven…
  beterschap!!

 10. Marleen Says:

  Ik begin na twee maanden mijn rugproblemen ook grondig beu te worden. Zullen we anders een tijdje ruilen? Als je plots van iets anders last hebt, kan je dat misschien weer makkelijker aan! :-)

  Word gewoon maar snel beter! Sterkte!

 11. annava Says:

  Pff, ambetant zeg!
  Ik hoop hoop hoop dat je er snel vanaf geraakt

 12. jemamuse2 Says:

  Na 9 weken hoesten, ben ik er vorige week in geslaagd zo hard in een hoest te blijven steken dat ik 2 ribben gekneusd heb! Kundedageloven? Alsof het nog niet erg genoeg was, sta ik nu bij elke kuch of elke niesbui vreselijke pijnen uit…

  Let dus op met je kuchen en snuiten want een ribkneuzing is ten stelligste af te raden! Beterschap!

 13. Karen Says:

  Bah, da’s minder leuk… Ik heb een maand geleden ook lang rondgelopen met vanalles, hatelijk! Hopelijk ben je er snel vanaf en hebben/krijgen de meisjes er geen last van.

 14. Vivache Says:

  Bah! En verkoudheden, het is van het ambetantste dat er is: je bent niet echt ziek-ziek, zo dat ziek zijn waarbij iedereen super medelijden met je heeft en je enkel maar in bed kan liggen kreunen. Maar toch ben je ook niet super. Want slapen lukt niet goed, en eten niet, en je voelt je vies en vuil met al dat slijm…
  Veel beterschap!!!

 15. Tamara Says:

  @Marleen: Om eerlijk te zijn, dan verkies ik mijn virale infectie boven jouw vreselijke rugpijn. Nogmaals veel beterschap!
  @jemamuse2: autsj!

  @allen: merci voor de bemoedigende woordjes! De virussen zijn ondertussen het onderspit aan het delven. Nog enkel last van een vettige hoest ’s avonds en ’s morgens met af en toe een irritante prikkelhoest ertussen.
  But i’ll live :)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: