Zie ginds komt de stoomboot

Vorige week zaterdag kwamen de Sint en zijn Zwarte Pieten met de stoomboot Ninove in gevaren. Vorig jaar was het onze en Nora haar eerste keer en vanaf dit jaar zal het zeker en vast een jaarlijkse traditie worden. Het heeft toch iets, het wachten op en het zien arriveren van de Sint en zijn Pieten met een ‘echte’ stoomboot.

Nora vond het echt van de eerste tot de laatste minuut geweldig. (Marie lieten we slapen bij moeke wegens nog wat te jong, te moe, te ongeduldig en te weinig besef van het hele Sintgedoe)

 • We waren op stap met een heuse vrouwenbende: nichtjes Lieselot en Annabel plus vriendin Liesbeth, schoonzus Aga, Nora en mezelf. Manlief was ondertussen boomkes aan ’t planten in onzen hof.
 • Het wachten duurde net niet te lang. Voor Nora niet alleszins. Zij zat comfortabel en had een ideaal zicht op de Dender, zittend in de nek van mama. Een uur lang een 15,5 kg wegende kleuter in mijn nek, ’t doet niet echt deugd aan de schouders en rug, moet ik u zeggen. Chance dat haar gelach, gekir en enthousiasme mijn pijn een beetje deden verzachten.
 • Ze werd ex-ta-tisch toen de boot in zicht kwam. “SINTEJKJAAAAAAAS!!” x 563 en heel luid. Omstaanders keken bijna meer naar Nora dan naar de boot met zijn passagiers.
 • Na het aanmeren van de boot, banen de Sint en zijn gevoeg zich traditiegetrouw een weg tussen de mensenmassa om een klein podium op te klimmen vanwaar de Goedheilig man een kleine speech houdt. Omdat ons oudste erop rekende van snoepjes te krijgen van Zwarte Piet en ze al een beetje teleurgesteld was omdat er vanop de boot maar weinig met snoepjes gegooid werd en we aanvankelijk niet zo goed stonden om een gulle Piet tegen te komen, murwde ondergetekende zich met een verwachtingsvolle Nora op de arm door de mensenmassa om op het podiummeke te geraken in de hoop daar meer kans te hebben op een traktatie. Plots werd ik een duwende, opdringerige mama met kind op arm, zo iemand waar ik me anders zelf dood aan erger. Maar bon, ik bleef wel beleefd en excuseerde me voortdurend. Wat een mens al niet doet voor zijn kinders.
 • En met succes gelukkig. Ik spoorde haar aan om zelf een snoepje te vragen aan een van de Zwarte Pieten. Wat ze overigens ook heel flink en dapper deed, zonder een greintje angst of verlegenheid. Ha!
 • Dankzij fotografe Annabel (een verborgen talent, mensen!) hebben we zelfs een foto van Nora en Zwarte Piet vanop het podium.
 • Bij het verlaten van het podium kwamen we de Sint zelf nog eens tegen. Nora was (alweer) enthousiast aan het zwaaien waarop de Sint (uiteraard…) heel vertederd was, haar een handje gaf… en een kus! Nora kreeg een echte kus van de Sint himself! Mensenlief, wat was dat kind trots. Ze glunderde en gloeide van contentement. Zeker toen ik haar nog zei dat ze de enige was die een kus gekregen heeft (een beetje overdrijven mag soms wel…) omdat de Sint haar een héééél flinke meid vindt.
 • De drukke, vermoeiende maar plezante namiddag met leuk gezelschap (merci eh dames!) werd afgesloten met een lekkere pannenkoek.
Advertenties
Explore posts in the same categories: Nora, Uitje

8 reacties op “Zie ginds komt de stoomboot”

 1. buddykids Says:

  Leuke beelde en wat een entousiasme zeg !!!

 2. lieselot Says:

  Graag gedaan ;)
  volgend jaar weer :)

 3. Karen Says:

  Hele mooie foto’s! Zijn die met je nieuwe toestelletje gemaakt? Zalig he als ze er zo in opgaan! Amélie was hier vanmorgen extatisch toen ze ontdekte dat de Sint haar stiften gebruikt had om een brief mee te schrijven :-)

 4. Annelyse Says:

  ik vind diene laatste foto echt zoooo mooi

 5. Marjan Says:

  Superschone foto’s, amai !!

 6. caroline Says:

  Die laatste foto is om op te hangen, zo mooi!

 7. maaike Says:

  leuk dat enthousiasme!

 8. mieke Says:

  Laatste foto is ongelooflijk lief, en bij de eerste foto’s straalt het enthousiasme en het genieten ervan af! Leuk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: