1Kb

Maandag is een spannende dag voor Nora. Op 1 februari verhuist Nora namelijk van 1Ka (de peuters) naar 1Kb (de kleuters). Normaalgezien mocht ze 1 september al naar 1Kb maar om het grote aantal kleuters wat te spreiden over de twee klasjes mochten de jongsten van 2006 wat later naar de eerste kleuterklas. Ze zijn met 9 uit de klas van juf Judith die verhuizen. Gelukkig zitten haar 3 beste vriendinnetjes er ook bij. Ze zullen toegevoegd worden aan een klasje waar ze nu al met 23 zitten. Plus 9. Nora zal dus vanaf maandag in een klas van 32 kleuters zitten, terwijl ze nu in een klas van 18 kindjes zit *slik*. Gelukkig zijn ze meestal met 2 juffen om de grote kleutermenigte in toom te houden.
En het is een hele lieve juf, naar ’t schijnt, juf Kristien. Vrijdag hebben de 9 kleutertjes al eens  een bezoekje mogen brengen in de klas en Nora is alleszins al heel enthousiast.

En ik eigenlijk ook wel. Enthousiasme, spanning, gecombineerd met een beetje bang afwachten. Enthousiast omdat ze nu bij alle andere 2006-boorlingen zit, in haar “eigen” klasje waar ze haar ganse verdere lagere schoolloopbaan mee zal opgescheept zitten (normaalgezien). En ook omdat in haar nieuwe klas de taakjes en werkjes en spelletjes misschien toch voor meer uitdaging zullen zorgen. Niet dat ze zich nu verveelde of zo, absoluut niet. Maar wat extra prikkels kunnen nooit kwaad. Belangrijkste natuurlijk is dat ze veel kan spelen en plezier maken en zichzelf kan zijn. Maar het zal ook een spannende dag worden voor mij. Zal ze zich in begin heel stil en verlegen gedragen? Zal ze lang onwennig zijn? Zal het klikken met juf Kristin? Zal ze niet te overdonderd zijn door zo een grote klas? Zal ze snel zichzelf kunnen zijn in haar nieuwe klas?
’t Is een sociaal, spontaan, extravert kind – naar leeftijdgenootjes toe – dus ik denk wel dat het zal loslopen. Maar ’t blijft toch spannend.

Maar wat zal ze haar juf Judith missen. Haar allereerste juf. En een heel lieve, betrokken, toffe juf! Wij gaan ze ook missen. En dus hebben we haar uit de grond van ons hart bedankt met een kleine attentie*:

Een kaartje met een tekening van Nora – uiteraard – en een foto en tekstje binnenin. En – hoe cliché  – een doos Merci-chocolaatjes. Iets persoonlijks en niets overdreven.

* Aanvankelijk hadden we één kaartje geknutseld, tot ik besefte dat ze eigenlijk 2 juffen heeft – ook nog een ‘hulpjuf’ Tabitha – en we nog een kaartje extra maakten. Toen we juf Judith haar kaartje gaven, bleek dat juf Tabitha meeverhuist naar ’t nieuw klasje en we dus nog geen ‘afscheid’ moesten nemen van haar. Maar Nora wou toch perse het geknutseld kaartje afgeven aan juf Tabitha “want da lijkt toch ook een beetje op een gewone tekening eh mama?”

Advertenties
Explore posts in the same categories: Nora, School

4 reacties op “1Kb”

 1. jessie Says:

  Spannend zeg!!! Hup Nora Hup! Dat komt helemaal goed daar!!!
  Succes aan jullie allen!

 2. nele Says:

  Superspannend!!

  Ons Flo zit ondertussen ook in een klas met 28 kindjes (na elke vakantie komen er bij) en na de krokusvakantie zitten ze ook met 32.
  Dat is toch een heel andere situatie dan in september toen ze maar met 9 waren.

  32, wat een uitdaging, respect voor de kleuterjuf!


 3. Jullie Nora kan dus écht al haar naam schrijven, zo mega-cool !!!!
  En dat loopt zeker en vast wel los morgen, maar ik herken de spanning van de mama :-))) Succes !

 4. annava Says:

  spanneeeeend :)
  En dat kaartjes verhaal ken ik nog van uwe monoloog op twitter


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: