“Plopseland”

Dinsdag gingen we naar Plopsaland. En ’t was super! Prachtig weer en non-stop glunderende gezichtjes. Meer moet dat niet zijn! Wel veel volk, maar dat namen we er graag bij.

Enkele impressies:

– In de auto klonk het vanuit de jongste haar autostoel: “Bumba niet bang sijn eh, Bumba braaf eh“. Ze heeft het in het algemeen niet zo voor verklede mensen of grote poptoestanden, maar haar peptalk heeft gewerkt, want ze was (bijna) niet bang van Bumba en andere reuzenvriendjes. Hoewel ze zich toch ook niet 100% op haar gemak voelde.

– Na de eerste attractie, de reuzencarrousel, was het al lichte paniek bij Nora. Ze dacht dat de Plopsaland-uitstap er al opzat. Moeha! Was she wrong :)

– Stralende, glunderende, lachende, verbaasde, verwonderde gezichtjes zijn zalig en verslavend om naar te kijken.

– De papa is ne krak in buggy-sitten, de mama – en nichtje Annabel – mochten mee in de attracties. Voorlopig zie ik dat nog heel goed zitten, zolang ze niet in de Springflyer willen of zo. Dan blijf ik bij de papa staan en mag Annabel mee.  Handig, jong! Én ook nog eens heel aangenaam gezelschap. Merci eh Belleken :)

– Marie heeft nog haar dagelijks middagdutje nodig, meestal 2 uur. Maar vaneigens dat ze dat dinsdag niet zag zitten. Ook al deden we een poging in de buggy. Maar de hysterie was niet te houden. Toen ze eruit mocht was ze weer haar goedgezinde zelve. En ze is geen minuut lastig geweest, integendeel. Afleiding en prikkels genoeg om haar vrolijk te houden ook al was ze ongetwijfeld doodmoe. De buggy is trouwens – op dat ene Marie-proberen-in-slaap-te-krijgen-moment na – leeg gebleven. Behalve op de terugweg naar de auto, Nora lag uitgeteld in de buggy en Marie moe maar content op de arm van papa.

– De Bumba-show was toch wel een van de hoogtepunten. Marie keek gehypnotiseerd, af en toe onderbroken door “kijk! kijk! kijk!” en Nora deed en riep enthousiast mee. Met als climax het dansje op het einde waarbij ze vooraan tussen het podium en de zitbanken hevig meedanste. Jammer dat het een kort dansje was en een afsluiter van de show. Er waren traantjes van ontgoocheling bij ons klein dansmachine.

– Hoe meer kriebels in de buik, hoe leuker, vindt Marie. De kikkertjes die nogal fel naar boven en beneden wiebelden en waarvan ik eerst vreesde dat Marie wat bang ging zijn, waren een van Marie’s hoogtepunten. De konijntjes vond ze ook geweldig. Goh, alles eigenlijk, als ’t maar bewoog.

– Meer dan 50€ kwijt voor een middagmaal, bestaande uit friet en hamburger of frikandel voor 5 personen, waarvan 2 kinderen. Hallo kroket!

– De enige ontgoocheling bij Nora was dat ze K3 niet in het echt gezien heeft. De uitleg dat ze aan het dansen waren in het kasteel volstond gelukkig om haar te troosten.

– Groot drama was het toen hun Bumba- en Plopstempels weggewassen werden  ’s avonds de volgende avond in bad.

– Nora: “Maar mamaaaa, ik wil morgen terug naar Plopseland” Marie: “Ik ook Posseland!”

– Nora lag na 5 minuten in slaap in de auto, Marie na 10 minuten.

Echt genieten² was het!

En ja, een collage. Alweer. I *hartje* fotocollages :)

Advertenties
Explore posts in the same categories: Gezin, Uitje

8 reacties op ““Plopseland””

 1. miestaflet Says:

  Oh, het froufrouke van Nora valt me nu pas op!
  ’t Zag er heel plezant uit!

 2. zusjesenzo Says:

  Oh tof, en zo’n leuke foto’s! En zo’n sjans dat jullie hadden met het weer hè.
  Ge gaat het nooit geloven, maar in die kikkertjes had ik zelfs schrik… en de kinderen hebben mij toen natuurlijk heel hard uitgelachen :-)

 3. moeferkoe Says:

  Oh! dat moet zo leuk geweest zijn! Maar wel veel geld voor het eten dat ze maar eten hé.

 4. Goya Says:

  Zo tof zeg, we gaan binnenkort misschien naar de Efteling maar plopsaland moet voor hun toch nog een extra zijn met al die figuren die ze goed kennen

 5. maaike Says:

  pff ik ben ook heel goed in buggy sitten… ik vind die attracties zelf maar niets!
  gelukkig is er nog de papa :)
  hier spreekt isla nog over plopsaland en da’s al van juli 09 geleden…

 6. Cindy Says:

  Wij gaan van de zomer ook naar Plopsaland. De kindjes kunnen nu al niet wachten! (En ik vind hetzelf eerlijk gezegd ook kei-leuk!).
  Fijn weekend!
  groetjes Cindy

 7. Isabelle Says:

  Wat ben ik blij dat Plopsaland (zoals verwacht), héél goed is meegevallen. Ik keek regelmatig naar het weerbericht en zoals voorspeld werd het een stralende dag. Qua weer, maar ook in de hartjes van jullie prinsesjes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: