Over stabilisé en blauwsteen en BBQ

Eindelijk, ein-de-lijk hebben we een deftig, mooi, proper en groot terras aan ons huis waar we alreeds 2,5 jaar wonen. Ervoor hadden we iets dat moest doorgaan voor een  terras: een provisoir stabilisé-terras van 36m². De eerste zomer viel dat mee. We waren toen ook al content dat we iets hadden waar we een tafel en stoelen konden opzetten, want de rest van de tuin was nog één grote wildernis en puinhoop. Maar stabilisé blijft niet mooi. Vorige zomer was het al veranderd in een vuiligheid vol losse steentjes, doorgroeid met mos. Rondlopen op blote voeten was onmogelijk en pijnlijk, niet te doen welke vuiligheid we telkens binnenbrachten naar binnen en als de dochters eens met hun blote knietjes op dat terras vielen (wat al wel eens kon gebeuren), was het ook grote pijnlijke miserie. Allez ja, ik was die vuiligheid nogal kotsbeu. En ik vond – na een proefperiode van meer dan 2 jaar – het terras toch ook wat klein. En eigenlijk was het plan om vorige zomer al een nieuw terras te hebben maar een ‘verschot’ in de rug gooide roet in het eten…

Maar kijk, sinds deze week hebben we ons echt terras! Met blauwsteentegels. En vrij groot ook, 72m². Zalig groot. En ’t klopt wel: hoe langer je op iets moet wachten, hoe meer je er van kan genieten… Ik ben zo blij als een klein kind! En de meisjes ook, letterlijk als een klein kind dan.
Eigenlijk mogen we er pas zaterdag op, maar gisteren kon ik het niet meer houden en heb ik ons spiksplinternieuw terras als allereerste betreden om de was te drogen te hangen. Op kousenvoeten! Zalig dat dat was!

Vanaf morgen mogen we vollenbak gebruik maken van het terras. En hoe kan een nieuw terras het best ingewijd worden? Door een BBQ’tje te houden met vrienden en veel kindjes die rondcrossen op de nieuwe tegels natuurlijk!

Oké oké, een foto dan maar. U vraagt, wij draaien, Maaike en Jessie :p

Er is een hoek af aan ons terras, letterlijk dan. Dat is omdat de garage vlakbij het terras staat en er wat ruimte moest gecreëerd worden als we niet altijd met de banden van onze auto tegen de borduur van ons terras wouden rijden. En ook extra ruimte om met een machine of tractor nog op onzen hof te geraken.
En ja, het terras is – voorlopig – ook wel het énige dat een beetje presentabel is in onzen hof. De garage is volop in opbouw met de nodige onesthetische machines, grond en stenen tot gevolg en de tuin, tja. Vorig jaar is er gras gezaaid maar ’t is hier blijkbaar geen goeie grasgrond. Om het heel zacht uit te drukken.
Maar bon, we zijn wel van plan om hier nog ‘efkes’ te vertoeven, dus we hebben nog tijd genoeg. En neen hoor, ik ben vooral niet extreem ongeduldig ofzo. En ik wil het echt niet allemaal ineens in orde hebben. Zo alles in één keer laten doen, meteen zoals we willen.  Zijde zot? Dat zou toch wel saai zijn zeker. En hoegenaamd niet tof of plezant. Baneen…

Advertenties
Explore posts in the same categories: Huis

13 reacties op “Over stabilisé en blauwsteen en BBQ”

 1. maaike Says:

  er staat: “maar kijk”
  en waar moet ik dan kijken? :)
  benieuwd naar een plaatje van dat terras

 2. jessie Says:

  Inderdaad!! Waar blijven die foto’s!!!???? Geniet er van!!!

 3. miestaflet Says:

  Allez, jullie staan precies al verder dan de buren ;-)
  Wens jullie een fantastisch bbq-weertje daar!

 4. jongensmama Says:

  :) geduld is idd een schone zaak. Maar als ik dan zo van die make-overs van huizen zie waar ze er ineens op een halve dag een perfecte tuin bij lappen ook denk ik toch ‘en waarom hier niet?’


 5. Amai, hoe mooi ! En ’t ziet er trouwens een schoon huis uit ook dat daarbij hoort …
  En stabilisé is inderdaad niet alles, je moet het mij niet vertellen, wij gaan ons derde jaar satibilsé in … maar hopelijk volgend jaar ook beterschap.

 6. Tess Says:

  Mooi! Daar ga je heel veel genieten van hebben!
  Komt er nog een muurtje tussen jullie terras en dat van de buren?

  • Tamara Says:

   Yep, dat is wel de bedoeling ja :) Een afscheiding tussen de beide buren is er ook nog niet. Zero privacy momenteel ;) Maar voor de kinderen is het wel plezant: ze lopen van de ene tuin/terras naar het andere. Altijd wel pret verzekerd.

 7. Sara Says:

  Zalg, zo een groot terras! Echt wel ideaal voor feestjes!

 8. zusjesenzo Says:

  Wablieft? 72m2?! Amai, da’s echt wel de moeite. Ik kan me voorstellen hoe blij je bent, en zeker nu, nu het mooi weer eraan komt.
  Maar die foto, is dat nu allemaal jullie huis of is het een tweewoonst?

  • Tamara Says:

   Het zijn twee halfopen bebouwingen, dus twee aparte bewoners :) Maar nog niet voldoende van elkaar afgescheiden via muurtje en afsluiting. ’t Is een heel-veel-meerjarenplan ;)


 9. Ik viel ook bijna achterover: 72 m², dat is gigantisch!!! En ik was me ook aan ’t afvragen of heel dat huis jullie huis was. Maar ik heb het antwoord dus al gelezen in de reacties. Heel mooie tegel trouwens.

 10. jan Says:

  Eerst en vooral proficiat met het huis. Ik kwam jullie tegen op google omdat ik me afvraag hoe ik mijn blauwsteentegels op stabilisé moet vasthechten.
  Mag ik vragen hoe jullie dit gedaan hebben?

  greetz


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: