Dikkie dik in duusd stukjes

Marie heeft de neiging om – vooral in het weekend – al om 6u30 te beginnen roepen/wenen/brabbelen en als we in haar kamer komen, springt ze recht en zegt ze triomfantelijk: “Ikke wakker, papa!” (Ahja, want ’t is nog steeds de papa die ’s nachts en ’s morgens en altijd eigenlijk opstaat voor de kindjes. Waarvoor nogmaals dank, mijn teerbeminden.) Maar aangezien we in het weekend (en anders eigenlijk ook niet) geen zin hebben om om 6u30 al op te staan, lukte het wonderwel om haar nog even (half uurtje, soms 45min, uitzonderlijk een uur) stil te houden met enkele boekjes in haar bed. We hoorden haar dan wel tateren, vertellen en zingen maar we konden tenminste nog wat slapen of rusten en de start van de dag een beetje uitstellen.

Afgelopen zondag was ze weer om 6u30 wakker. Nadat ze eigenlijk enkele weken tot 8u sliep, soms zelfs 8u30, maar dat was dus van korte duur. Dus ging de papa weer wat boekjes droppen in haar bed. Met succes. Het eerste half uur hoorde hij (ik sliep nog…) haar wat vertellen en tateren. Half uur later was het stil. Ze zal in slaap gevallen zijn. Dacht hij.

Tot hij rond 8u de kamer binnenkwam (terwijl ik nog steeds nietsvermoedend sliep)…
En dit zag:

(Oorspronkelijk zat Marie ook tussen de papiersnippers uiteraard, maar papa is de foto pas achteraf, na de grootste commotie, gaan nemen)

Verbijstering bij de papa.  “Wat heb jij nu gedaan, Marie?!” Boze blik. Marie die eerst nog ondeugend kijkt en bijna durft te glimlachen. Nog bozere blik van papa. Marie die nu wel doorheeft dat het menens is, een pruillip trekt en bijna begint te wenen. Papa die haar duidelijk uitlegt dat boekjes in duusd stukjes scheuren echt niet flink is en haar snel naar beneden brengt voor de rest van het gezin  wakker wordt (ik vertoef nog steeds in dromenland) door haar gehuil die ondertussen wel vollenbak uitgebroken is.

Marie die beneden met schuldbewuste blik (voor zover een 2jarige die kan hebben) tegen de papa zegt: “Ik ga ’t niet meer doen.

Nora die een half uur later beneden is (Momo doet zijn oogjes in het weekend pas open om 8u30, handig!), papa troost en in de bres springt voor haar kleine zus met de woorden: “Maar papa, dat is toch niet zo erg, kijk maar, we hebben nóg een Dikkie Dik boek!” waarbij ze inderdaad ons dubbel exemplaar toont.

Chance dat ik haar niet betrapt hebt, want op het moment zelf zou ík in tranen uitbarsten, niet Marie.
En chance dat we inderdaad een dubbel exemplaar hebben, want het is een supermooi boek, het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik.

Vanaf nu enkel boekjes met een dikke kaft voor Marie. Of alle boekjes in tweevoud kopen.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Gedrag, Kleine Ergernissen, Marie

16 reacties op “Dikkie dik in duusd stukjes”


 1. Oooh, wij hebben dat fantastische boek ook (en onze Kleine Frutsel raakt hem niet beu, ik ken alle verhaaltjes intussen vanbuiten !) en ik zou er ook zoooooo’n hartzeer van hebben !!! Gelukkig hem je ‘m dubbel ;-))))) Dan spaar je het gescheurde exemplaar voor Marie, als herinnering voor later :-)
  Enne, straks alles in DRIE-voud !!

 2. miestaflet Says:

  Hier hebben we ook al uit ervaring geleerd dat mooie boekjes niet alleen mogen toevertrouwd worden aan het jongste spook. Op dat vlak is de jongste veeeeeel destructiever dan de oudste toen.

  Idd een prachtig boek!

  • Tamara Says:

   Hier is dat ook! Nora heeft echt waar nooit of zelden boekjes kapot gescheurd of op de tafel/grond/muur getekend met krijt/potlood/stift. Maar Marie wel. En ze compenseert meteen voor hetgeen Nora nooit gedaan heeft ook…

   Zou dat ergens sociologisch te verklaren zijn, als tweede in het gezin? :)

 3. Tess Says:

  Och wat een slagveld!

 4. maaike Says:

  of reclamefolders die ze wel mag scheuren, wedden dat ze het dan juist niet meer doet ;-)
  en amai, zo langslapers, heeeerlijk!
  en wat een man! amai!!

  • Tamara Says:

   Inderdaad, reclamefolders zijn saai. ’t Is ook enkel als ze het in ’t geniep kan doen dat ze het leuk vindt, denk ik.

   Tot 8u slapen is ondertussen een grote uitzondering geworden hoor. Maar meestal is het 7u30, soms 7u. Het kan erger natuurlijk :)

   En ja, ik heb een gewéldige man, i know ;)

 5. An Says:

  Oh jee. Ik zou er voor een moment toch ook het hart van in zijn…


 6. Maar Marie toch ! Zo een schoon boek, gelukkig heb je het dubbel, anders kon je het onze eens lenen :-)
  Die twee-jarigen toch hé …

 7. jennifer Says:

  ah stom hé. Jona heeft zo ook eens twee disneyboekjes verscheurd (en hij was zelf al die!) gewoon uit verveling…

  • Tamara Says:

   Inderdaad, het zal ook uit verveling geweest zijn omdat ze nog ‘lang’ in haar bedje moest blijven wachten… Maar ze zal en moet het leren, dat uitslapen! ;)

 8. juffrouwbaele Says:

  Oooooh, zo jammer.

 9. Patsy Says:

  Hier ook al gebeurd. De jongste kindjes lijken precies wel destructiever dan de oudere. Maxime heeft zoiets nooit gedaan.
  Enne, goed opgevoed, die man van jou ;-)

 10. katrien Says:

  hahaha Sienna heeft dat ook eens gedaan, zelfde boek, wij hebben nu dus een halve boek en nog steeds durft ze vragen naar verhaaltjes die ik niet meer kan lezen grrrrrr.
  Heb er toen ook een klein stukje over geschreven op mijn toenmalig blogje.
  Heel herkenbaar voor mij!!

 11. jemamuse2 Says:

  Goh, het is doodzonde!
  Maar als ik dan toch mag kiezen, dan heb ik liever dat ze een boekje scheuren dan dat ze zelf hun haar knippen zoals Meissie2 ooit heeft gedaan….

 12. Sara Says:

  :) Pia is ook een scheurfan. Helaas vindt ze die kleine stukjes papier ook heel lekker…

 13. Karen Says:

  Een ding is zeker, haar motoriek is in orde :-) Hier is het trouwens de oudste die veel hardhandiger omsprong met haar boekjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: