Hoe 30 minuten twee uur werden.

Eerst waren de plannen vaag:

Marie moest binnenkort haar spijlenbedje inruilen voor een groot bed. Aja, want binnen een goeie maand (help!) is er hier zo een ietsiepietsie baby’tje dat ook een slaapplaats nodig heeft. Haar nieuwe witte bed hadden we al een tijd geleden gekocht in Ikea. Het zat zelfs al een paar weken in elkaar dankzij handige papa. Er ontbrak enkel nog een lattenbodem, een matras en nieuwe lakentjes.
Eerst zou er vorige zaterdag naar de Ikea worden gegaan voor bovenstaande spullen aan te kopen, maar dat ging niet door. Uiteindelijk ging manlief vandaag na het werk naar Ikea en kwam hij rond 19u met de bedspullen thuis. De bedoeling was om dan komend weekend alles slaapklaar te maken.

Maar!

Manlief was on a roll: “Ik heb eigenlijk maar een half uurtje werk nog. Anders prepareer ik Marie haar bed nu snel, dan kan ze vanavond al in haar nieuw bed slapen?”

Goh ja, waarom ook niet. Ik was wel benieuwd. En vooral: Marie was dólenthousiast over het plan.

Er was slechts één kleine misrekening:

Het ‘half uurtje’ was geen half uurtje, maar twee uur. Marie-poppemie moest wachten tot 21u voor ze haar bed kon zien en uittesten. Maar bon, dat zijn details :)

Het grote voordeel was natuurlijk dat ze, tegen dat ze eindelijk in haar nieuw bedje mocht, ze doodmoe was waardoor haar: “Ik wil niet slapen in mijn bed” heel gauw gesmoord werd, mede dankzij een massa knuffels die we naast haar plantten in dat megagrote bed…

Man man man, ons jongste wordt zo snel zo groot.
Vandaag een groot bed.
Binnen minder dan 4 weken naar school.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Marie, Ontwikkeling, Vanallesennogwat

13 reacties op “Hoe 30 minuten twee uur werden.”

 1. stephanie Says:

  Amai seg wat gaat het toch snel, ik weet nog de allereerste keer dat ik je blog zag was Nora nog maar een paar maanden oud. Nu gaat Marie al naar school en nummer 3 staat voor de deur. Het gaat toch snel, geniet er maar van. Je mag fier zijn op zo’n flinke dochters. groetjes stephke

 2. jessie Says:

  Oh!! Ziet er echt kei groot uit zeg!! Gelukkig komt er snel een nieuwe “jongste” aan hé!!! Fijne nachten aan Marie gewenst!


 3. Leuk ! En ge moet het mij niet zeggen over de jongste die zo snel zo groot wordt, ik heb er hier ook zo eentje lopen (alleen het grote bed mankeert nog) …

 4. fozke Says:

  Ja het gaat allemaal zo snel…

 5. Sandy Says:

  Wij hebben ook het idee opgevat om onzen Ylias naar zijn groot bed te verhuizen een paar weken vooraleer hij start met school. Bij jullie lukt dit blijkbaar toch goed en ik zal zeker de tip onthouden om hem zo lang mogelijk op te houden de eerste nacht, zodat hij niet kan protesteren. :-)
  Dan dekbedovertrek is echt fantastisch! Ikea???

  • Tamara Says:

   Yep, Ikea! Gekozen door de papa en meer dan goedgekeurd door de dochter. Bijna alles wat op de foto te zien is, is van Ikea trouwens :) Behalve de mat en de knuffels.

   • Sandy Says:

    Awel, de papa doet dat goed! Zou je het erg vinden mocht ik er ook zo eentje halen voor onze kleinen? Hij zal er wel pas in augustus of zo onder slapen hoor… :-)

 6. Saar Says:

  Hier moeten we die overstap ook dringend eens maken. Welk bed hebben jullie gekocht bij Ikea? Ik raak er maar niet aan uit wat we best kopen.

  • Tamara Says:

   Een eenvoudig wit bed van MALM. Nachtkastje is ook van MALM trouwens.

   We zijn nogal MALM-fans: ooit gaan we ook een nieuw bed voor ons en nachtkastjes en ladekasten kopen van MALM, wel niet in het wit, maar in zo een donkerbruine houtsoort.

 7. maaike Says:

  nog een maand voor nummertje 3 komt? amai seg!
  binnenkort 2 reuzen in huis :)
  mooi bedje!

 8. Karen Says:

  Op die leeftijd verdrinken ze zo precies nog in dat grote bed he, schattig om te zien! Ze gaat dat goed doen binnenkort als kleine grote zus :-)

 9. Tine Says:

  Wauw, zo’n groot bed en idd een heel leuke overtrek. Ze lijkt er alleszins heel tevreden mee!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: