En als ze lacht… voel ik me heerlijk.

Vandaag mocht Lena naar haar allereerste K&G-keuring. Ze werd gewikt, gewogen, beluisterd, bekeken en besproken. En vooral: goedgekeurd. Maar dat wist ik op voorhand wel al eigenlijk. We zien ze bijna groeien en verdikken. Ze weegt nu 5020 gram en zit daarmee op gewichtscurve P90. Wij maken duidelijk enkel dikke beebietjes. En ze is 56 cm groot. Op de P75. Dat is wat minder typisch, want Nora en Marie zitten respectievelijk op P10 en P25. Maar ik vermoed dat het een overschatting is want een baby meten in zo’n houten bak, dat is niet gemakkelijk. Ik zag alleszins dat haar hoofd toch niet helemaal tegen de rand aan lag. Maar dat doet er allemaal niet toe. Als ze goed verdikt, zal ze wel goed groeien ook, ni waar?
Elke dag is ze ook een stuk alerter en ‘interactiever’. Ze volgt, kijkt rond en lacht erop los! Echt, ’t kind lacht graag en veel. Als we babbelen en zelf lachen. Als haar zussen onnozel doen tegen haar. Als ze aan het drinken is aan de borst. Als ze in haar park naar haar mobiel kijkt. En mijn hart smelt. Elke keer opnieuw. Met niets valt het te vergelijken, die eerste bewuste gemeende lachjes. Soms produceert ze er zelfs een iniemienie geluidje bij. Nog zaliger!

U wil bewijzen? U krijgt bewijzen:
De eerste duidelijke lachfoto. En dat op mijn verjaardag.

En nog. Ze heeft de mobiel ontdekt. En hoe! Volgen, lachen en een lichte aanzet tot geluidjes maken:

Voor de rest doet ze het nog steeds goed. Ze huilt enkel als ze moe is (wat klagerig wenen) en als ze honger heeft (luide sirene). En als ze buikkrampen heeft. Zo’n 2 tot 2,5 uur na haar voeding. Enkel in de namiddag en ’s avonds. Gelukkig niet ’s nachts. Vooral ’s avonds moeten we toch vrij veel toerkes rond de tafel doen om haar te kalmeren.Tot voor kort viel ze na haar laatste voeding (tussen 22u en 23u) als een blok in slaap, maar de laatste dagen geraakt ze na haar laatste drinksessie moeilijk in slaap en is ze heel onrustig. Het duurt soms 2 uur of zelfs 3 uur eer ze goed in slaap geraakt. Maar eens ze slaapt, slaapt ze extreem goed. Eigenlijk mag ik het hier niet luidop typen en moet ik een bos bomen vasthouden, maar vaak laat ze 7 uur tussen haar voedingen ’s nachts. Twee keer zelfs 8 uur! En dat terwijl ze nog maar 5,5 weken jong is. Ja, we mogen ons pollekes heel hard kussen. Dan mogen we niet te hard klagen natuurlijk als ze het ons ’s avonds een klein beetje moeilijk maakt.

We still love her. Oh yes, we do!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Lena, Ontwikkeling

14 reacties op “En als ze lacht… voel ik me heerlijk.”

 1. elke Says:

  inderdaad: een schatje!
  En zo te zien ook een gelukkige verjaardag voor jou…? Proficiat!

 2. maaike Says:

  oooooooooooo en die ziet er al zo “groot” uit :)

 3. Nike Says:

  Amai, zo overtuigd lachen al. Dat wordt een ‘lachetootje’, zoals wij hier zeggen. Zalig, hé!

 4. Annelies Says:

  Zo’n koddige! Ik zie er vooral Marie in bij die eerste foto

 5. Saartje Says:

  Als ze zo blijft groeien zal haar muts snel passen. Go Lena!

 6. Isabel Says:

  Amai zeg zo’n lach al :)) Dat is wel mega uitbundig hé!

 7. Patsy Says:

  O dolletjes! Wat een schoon patatje! Aan de foto’s te zien is ze inderdaad al erg “interactief” voor haar 5,5 maand, zo flink zeg :-)

 8. ysabje Says:

  als ze lachen zou je ze inderdaad voor minder opeten… maar dat die al zeven uur tussenlaat na nog geen zes weken, daar ben ik momenteel toch serieus jaloers op hoor. Kus uw pollen inderdaad maar! sjanseur! :-)

 9. Sandy Says:

  Wat een dotje! Inderdaad goed hoor dat ze al zo flink doorslaapt! Kan alleen maar ten goede komen aan mama’s goeie humeur, nietwaar?

 10. Jennifer Says:

  Ze ziet er geweldig uit!

 11. Ellen Says:

  Hele leuke foto’s!


 12. […] nacht 6 uur. Ze houdt de spanning er alleszins wel in. Na haar laatste voeding valt ze tegenwoordig wel weer vlot in slaap en de voedingen ‘s nachts (of ‘s morgens vroeg) duren maximum 30 minuten (inclusief […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: