Lena – 4 m

Ze

 • is nog steeds een supermakkelijke, rustige, vrolijke baby. Enkel huilen als ze honger heeft of als ze wat wil vechten tegen de slaap. En neuten als ze moe is. En gemakkelijk om mee op stap te gaan! Als ze moe is, valt ze, na wat wiegen, redelijk vlot in slaap in de maxi-cosi en anders is ze gemakkelijk te entertainen op de schoot. Zolang ze maar goed kan rondkijken.
 • is vooral overdag gemakkelijk. Haar nachten zijn, nog steeds, wat wisselvallig en bizar van timing. Ze drinkt tussen 19u en 20u en de volgende voeding vraagt ze tussen 23u en 24u. En dan laat ze er maximum 5 uur tussen. Soms minder. Ik probeer haar wel pas na 5 uur te voeden (er zijn grenzen) en haar tussendoor te troosten met tuutje. ’t Is te zeggen: de man des huizes doet dat. En dan slaapt ze opnieuw tot 10u. En drinken doet ze pas tussen 11u en 11u30. Dus dan laat ze er wel makkelijk 6 uur tussen! Haar ochtendvoeding heeft ze dus liever ’s nachts dan ’s morgens. Wacht tot ze aan het puberen is… dan zet ik met plezier mijn wekker om 5 uur om haar kamer binnen te stormen met een uitgebreid ontbijt na een nachtje uit. Ha!
  Enfin, dat zal er ook wel weer uitgroeien. En ik mag niet klagen: ik ben tegenwoordig maximum 20 minuutjes bezig ’s nachts, inclusief voeden, pamper verversen en laten boeren. En ze valt zelf en snel terug in slaap in haar bedje. Luxe!
  En het zal wel beteren eens ze aan de flesjes en poedermelk is. Maak ik mezelf dan wijs.
 • is volop aan het oefenen met het drinken van flesjes. Nuja, ‘volop’. 3 pogingen achter de rug met matig succes. Bij mij drinkt ze weinig tot niets, bij de papa toch wel 40 cc na wat aandringen en met veel geduld. En leve de Nuby flessen! Lijkt veel vlotter te gaan dan Avent flessen. Tijdens de paasvakantie zal ze definitief overschakelen van borst naar fles.
 • zit nu aan 5 voedingen en drinkt overdag ongeveer om de 4 uur, soms langer.
 • lacht heel makkelijk. Verlegen lachen waarbij ze haar hoofdje wegdraait. Vooral zingen en ons hoofd heen en weer bewegen lokken een lachje uit. En haar buik kriebelen. Of op haar voetjes blazen. Of (blaas)kusjes in haar nek. Of het zien van Nora of Marie.
 • heeft de zaligste lach. Even zalig als die van haar zussen.
 • maakt keelgeluidjes maar iets minder dan een maandje geleden, heb ik de indruk.
 • kwijlt voor dood.
 • rolt tot zijlig. Naar buiklig is nog te moeilijk wegens armen en handen die serieus in de weg liggen.
 • grijpt! Vanuit zit kan ze vrij gericht grijpen. Sinds heel kort ook vanuit ruglig. Ze grijpt er vaak wel wat naast, maar uiteindelijk lukt het haar wel.
 • is een tv-addict. Onze fout ook wel, want we zetten haar eigenlijk vaak voor de tv in haar wipper. Geen uren aan een stuk natuurlijk, maar we merken wel dat ze gefascineerd is door die bewegende beelden. Ze lacht ook mee als er op tv iemand in close-up lacht.
 • is zot van haar wipper. Ze kan er makkelijk een uur inzitten en ons of haar zussen te observeren. Ze is vaak rustiger in haar wipper dan op onze schoot. En wippen dat ze doet met dat ding! En haar bovenlijf rechttrekken aan de speelboog. Work it, baby!
 • heeft een ietsiepietsie hemangioompje rechts op haar voorhoofd
 • heeft Michelin-armen en beentjes om in te bijten. Wat ik ook vaak doe. Letterlijk.
 • groeit als kool! Bij het vorig Kind en Gezin bezoek zat ze op de P75, terwijl haar jongere zussen eerder klein zijn. De jongste zal hier de grootste zijn later, vermoed ik.
 • is nog exact een maand exclusief bij mama voor ze voor het eerst naar de crèche moet. *blokkeert deze gedachte*
 • heeft, net als haar zussen, een groot plaatsje in ons hart veroverd.
 • is al niet meer weg te denken uit ons gezinnetje van 5.
Advertenties
Explore posts in the same categories: Lena, Ontwikkeling

3 reacties op “Lena – 4 m”

 1. Evalou Says:

  Ik moest hardop lachen met de ‘kwijlt voor dood’. Hier van’t zelfde. En ik schrok mij vanmorgen een ongeluk toen Lilylou zich optrok aan de speelboog van de wipper en vervolgens de schele Jos in haar mond wou nemen. ’t kind krijgt er niet genoeg van, maar ’t frustreert tegelijk ook dat ze niet lossen.
  Leuk hoe gelijkend onze viermaandertjes zijn!

 2. tricky Says:

  oh, wat een schattie! en wat een vrolijke kleedjes (en rompertje, met de barbapapa’s, zo leuk!)
  jouw lena is even oud als mijn jongste nichtje, en ze kunnen allebei lekker lachen merk ik!
  geniet van je kleine meid!

 3. elke Says:

  Dat kind groeit als kool (ik wou zeggen: een maand geleden 3 m en nu 4 m, maar dat is een beetje flauw aan ’t worden natuurlijk).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: