Fruitpap voederen

Had ik hier eigenlijk al gezegd dat ons kleinste monster nu ook al aan de fruitpap zit? Nee? Awel, bij deze: zaterdag 14 mei kreeg ze voor de eerste keer fruitpap. En ondertussen, 10 dagen later, eet ze porties fruitpap van minstens 200 gram, soms meer. Maar dat kan nog niet tippen aan haar groentenpap-vreetmoment. Op een gewone dag eet ze met gemak 300 gram groentenpap.

’t Is een vreetzakske.

Dat moet toch ergens genetisch bepaald zijn, want Nora en Marie aten als baby ook veel en graag en alles. Nora was echt een dikzakske als baby, Marie wat minder dik maar toch nog behoorlijk stevig. En bij Lena zijn het vooral haar beentjes die zo lekker zalig mals dik zijn)
Marie eet nog steeds graag, zo goed als alles en bij momenten veel. Nora daarentegen… Bij haar is het na een ziekenhuisopname plots en radicaal gestopt, jammer genoeg. Haar antipatatjesgedrag is hier al uitvoerig beschreven. Maar het is ondertussen wel spectaculair verbeterd. ’t Blijft een moeilijke groenten-eter maar het verschil met vroeger is immens. Ik zou er eigenlijk nog eens moeten over bloggen.

Maar goed, fruitpap dus. Als de grote zussen in de buurt zijn, hoor ik voortdurend: “Heeft ze nog niet genoeg?”, “Alleez, Lena, stop eens met eten nu”, “Gooooh, straks is er niks meer over.” Aja, want den overschot van de fruitpap mogen Nora en Marie opeten. En lekker dat ze dat vinden! Ook die van de Olvarit-potjes :)
Groentenpap hebben ze ook eens geproefd trouwens, maar dat viel al heel wat minder in de smaak. En terecht. Mijn god, wat is dat vies. En ’t ziet er bijzonder onappetijtelijk uit ook. Maar Lena eet het alsof het lekkere biefstuk friet is. En ja, ik geef enkel Olvarit-potjes. In de crèche en bij mijn mama krijgt ze wel verse groentenpap. En dan nog, die Olvaritgroenten zijn ook vers. Maar vooral oh zo makkelijk!

Vandaag wouden Nora en Marie zelf fruitpap geven aan hun kleine zus. Mijn neurotische ik dacht: “Ja tarara, dan zit alles en iedereen vol fruitpap behalve Lena!”. Mijn moederlijke, pedagogische ik dacht: “Allez vooruit, als ze dat echt willen. ’t Is goed voor hun zusterlijke band aan te sterken en om hun groot te voelen en al en zo vermijd ik ook een dubbele hysterische crisis wat de rest van de avondspits alleen maar ten goede kan komen natuurlijk” en zei: “Ok dan…”

Enkele werkpuntjes nog:

– wachten met lepel in mond te proppen tot mondje iet of wat open is

– niet proberen 2 lepels tegelijk in mondje te duwen

– niet  rondzwaaien met een volle lepel fruitpap

– niet proberen met een vlotte, soepele beweging de overdaad aan fruitpap van haar mondje te vegen met een lepel die eigenlijk nog vol is…

– niet constant van 2 verschillende kanten “Lena! Lena! Lena, kijk eens hier!” roepen. ’t Kind werd er een beetje onnozel van.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Lena, Marie, Nora, Ontwikkeling, Tleven

13 reacties op “Fruitpap voederen”

 1. zwartnochwit Says:

  Zo schattig! En de oudere zussen lijken ineens zo gegroeid (vooral Marie, vind ik)

 2. sandra Says:

  Hahaha. Zo herkenbaar! Dat willen “voederen” bedoel ik. Ons Lies is niet zo een grote eter. Fruit gaat nog goed binnen ,maar groenten: owee.

  En de jongens zijn dol op de “restjes”. Ik hoor hier ook regelmatig: “Ze gaat die koek (Betterfood)helemaal opeten!”

  Dat “laten voederen”. Ik wil je niet teleurstellen, maar dat duurt niet lang. Dat is goed voor een paar keer.

 3. Jessie Says:

  Die foto’s zijn zo bangelijk hè!!!!

 4. Katrien Says:

  Zalig! En die Marie haar blik!! Dat ziet er nu eens nen échte patat uit. :)


 5. Marie die mee haar mandje opendoet als Lena hapt :-)

 6. sabine2302 Says:

  Zelfde reactie als Marijke: zo schattig dat Marie’s mondje ook mee opengaat als Lena hapt! Wel flink van de dames dat ze zelf het potje niet stiekem leeggelepeld hebben ;-)

 7. endimi Says:

  Haha! Heerlijk! Hier kreeg ze trouwens ook vaak potjes hoor, niet Olvarit want die vond ze blijkbaar niet lekker: alles werd uitgespuugd, maar Kruidvat (soms zelfs een bio-potje van Kruidvat) want daar was ze dol op.
  Prachtige foto’s!

 8. maaike Says:

  die porties zijn groter dan wat dat venteke bij ons naar binnen werkt
  raar toch he?!
  wij deden ook van kruidvat pottekes :) tot hij (zeer snel eigenlijk) ook vanalles uit ons bord nam ;-)

 9. maaike Says:

  o ja en de babyfluisteraar zou dat anti-patatjesgedrag dan zeker en vast op die ziekenhuisopname steken ;-)
  hij zou zeker adviseren om nog eens uit te leggen waarom ze toen in ’t ziekenhuis moest en waarom eten zo belangrijk is????
  allez ja, misschien zie ik het wel vliegen he ;-)

  • Tamara Says:

   Haar moeilijk eetgedrag is zeker en vast te wijten aan haar ziekenhuisopname. Toen wou en kon ze niets eten omdat ze ziek was en kreeg ze daar veel aandacht voor: haar uitgebreid aanmoedigen om iets te eten en ze kreeg dan dingen die ze extra lekker vond opdat ze toch iéts zou binnen krijgen. En toen had ze volgens mij door dat ze aandacht en macht kreeg bij het weigeren van eten. Ook al was ze maar anderhalf :)

   En voor de rest mag die babyfluisteraar met zijn zweverig gedoe zelf den boom invliegen ;))

 10. Isabel Says:

  De blik van Marie op de linkse foto zeg! ;)
  Zit Lena daar gemakkelijk in in dat zitje om te eten, allez, ’t zal wel anders zou je haar er niet inzetten natuurlijk, bij ons was dat echt een miskoop, de mijne gleden daar gewoonweg uit.

  • Tamara Says:

   Ze zit enkel in de Bumbo voor haar papjes omdat ze nog niet goed zelfstandig zit voor in haar eetstoel. Maar we zijn er hier ook niet zo wild van eigenlijk. Zeker niet bij Lena. Die wil echt constant bewegen en rollen. En ook al zit zij wel redelijk goed vast met haar Michelin-billen, toch kan ze plots een draaibeweging maken dat ze bijna uit de Bumbo valt. ’t Wordt gevaarlijk dus om haar er onbewaakt te laten inzitten.

   Nora en Marie zette ik soms in hun Bumbo op hun speelmat en speelbogen om dan zo te spelen. Maar Lena wordt daar colèrig van omdat ze niet genoeg kan bewegen dan :)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: