Roompot in Renesse

We trokken er een weekje tussenuit naar Zeeland. Naar een Roompot Vakantiepark in Renesse. We deden voor de tweede keer van Roompot, trouwens. Ideale formule met kleine kindjes: vakantiehuisje, kinderanimatie in het park, speeltuin, strand of zwembad,…

Met het weer hadden we iets minder geluk dan vorig jaar. 2 dagen zon waarvan 1 dag in de namiddag heel strakke wind en regen, 2 dagen de godganse dag regen en 2 dagen bewolkt met af en toe een bui. Het kon beter dus. Maar we zijn toch twee maal naar het strand kunnen gaan, dus het kon veel slechter ook. En gewoon het feit van een weekje uit de dagelijkse (huishoudelijke) sleur te zijn waarbij alle aandacht naar ons en naar onze koters gaat en we met onze meisjes leuke dingen kunnen doen, is op zich ook al heel hard genieten.

Enkele feitjes:

– Ons huisje was groter en ook wel iets moderner dan vorig jaar wat toch wel aangenaam was. Alleen de isolatie lijkt nergens naar. Als de buren een stoel verschoven, leek het of er bij ons iets viel. Als het waaide (en dat heeft het heel veel gedaan), kwam de wind in het huis en konden we de deuren horen ‘klapperen’. Marie was de eerste ochtend trouwens overtuigd dat er een spook rond ons huis zat, want ze hoorde “boeeeee” ’s nachts. En ze had nog gelijk ook. Niet dat er spoken waren, maar wel dat het een luide loeiende wind was. Oh, en de combinatie veluxraam en regen: vreselijk!

– De meisjes associëren vakantie, zomerhuisje en Nederland nu helemaal met K3-korreltjes (lees: chocolade hagelslag). Met enkele witte chocoladen hartjes in. Geweldig dat ze dat vinden, ongelofelijk! Instant happiness als er toevallig zo’n hartje op hun boterham valt ’s morgens. Moeilijk te vinden hier in België. Misschien maar goed ook, want de ontgoocheling en de woedebuien als er eens geen hartje uit het doosje komt zijn omgekeerd evenredig met het enthousiasme…

– Valiezen maken terwijl de weersvoorspellingen van meteovista.be nog warm, zonnig en droog zijn, is geen goed idee. Resultaat: geen regenjassen voor niemand van ons gezin. Alleen gesloten schoenen voor manlief. Geen enkele lange broek voor de oudste dochters. En enkel een lange linnen broek voor mezelf. De derde dag zijn we dan maar gaan shoppen in Renesse: leggings en kawee’s voor de meisjes, een kawee voor de papa en een jeansbroek voor ondergetekende. En gelukkig kwam mijn moeder donderdag op bezoek en kon zij wat extra spullen meebrengen. Enfin, weer een lesje geleerd!

– Op restaurant gaan – wat we eigenlijk heel vaak gedaan hebben – met onze drie dochters gaat geweldig vlot. Zelfs Lena huilde nauwelijks uit verveling of vermoeidheid. Zolang ze maar in een eetstoel bij ons aan tafel kan zitten, haar zussen kan observeren en een plastieken lepeltje heeft om te spelen, is het kind blij en tevreden. Nora en Marie moeten wel een beetje afleiding hebben tijdens het wachten: tekengerief, boekjes, speeltuin, knuffel, spelletje. En de beste motivatie om het getreuzel en het “ik lust dat niet”-gezeur voor te zijn, is de belofte van een ijsje. Of noem het chantage, zoals je wil.

– En zo hebben ze véél ijsjes gegeten op vakantie. Heel veel. Bijna elke dag wel eentje, denk ik. Soms zelfs twee ijsjes op één dag. Erg, eigenlijk. Maar ach, op vakantie mag dat wel, zeker? We gebruikten het zelfs als chantagemiddel als het ’s avonds in bed niet stil genoeg was.

– Net zoals vorig jaar sliepen Nora en Marie samen in één kamer. Met hun bedden helemaal tegen elkaar geschoven. Gesjellig! Hoewel. Nora wou aanvankelijk niet samen slapen omdat ze niet wou dat Marie haar altijd wakker maakte. Maar omdat wet Lena in een aparte kamer wouden laten slapen, hebben we toch alle truuken bovengehaald om Nora te overtuigen. Allez ja, we hebben eigenlijk gewoon gezegd dat het moest en niet anders kon. De eerste avond was het (net zoals vorig jaar) rampzalig: giechelen, babbelen, roepen, zingen, kibbelen, ruziën,… Op den duur was Nora zo moe dat ze in slaap viel, maar Marie stampte haar altijd weer wakker waardoor Nora behoorlijk kwaad werd. En terecht natuurlijk. De volgende avonden gingen het slapen gaan wel heel vlot. ’s Morgens waren ze wel al rond 7u – 7u30 wakker, maar dankzij Nora haar aapjes-wekkertje bleven ze meestal wel relatief stil tot ongeveer 8 uur. Het was eigenlijk heel schattig en lief om te zien hoe ze samen sliepen en om hen ’s morgens bezig te horen: Nora die heel moederlijk een verhaaltje voorlas voor Marie, hoe ze samen met hun knuffels speelden, liedjes zongen, giechelden, elkaar opstookten om toch al uit de kamer te gaan enz. ’t Zijn echt vriendinnekes aan het worden.

– Nora heeft haar eerste kwallenbeet opgelopen op vakantie. Allez, dat denken we toch. Nadat ze de eerste keer even in de zee aan het ploeteren en spelen was, kloeg ze plots van een prikkend gevoel op haar onderbuik. We dachten eerst dat het wat irritatie was van het zeewater en zand, maar toen zag Jurgen dat er toch kleine kwalletjes in het water rondzwommen. Brrrrr! Het idee alleen al bezorgt mij al koude rillingen. Nora maakte er gelukkig niet teveel spel van en het hield haar niet tegen om de zee te trotseren. Ik daarentegen ben nooit verder dan mijn knieën in het water geweest en moest dan al mijn angst voor eventuele kwallen overmeesteren.

– Soms lijkt het dat Marie, vergeleken met Nora, de meest uitbundige, extraverte en dappere is. Maar als het erop aankomt, is Nora toch vooral de durver van de twee. In “Berkenhof ’s Tropical Zoo & Vlindertuin liep er een vrouw rond met een slang en iedereen mocht de slang een aaike geven. Nora maakte geen probleem om de slang te aaien en toen de vrouw vroeg of ze de slang eens in haar nek wou, zei ze zelfs ja. Man man, blinken van trots dat ze deed! Zo fier als een gieter maar fier kan zijn. En wij ook natuurlijk. En de kinderen en volwassenen rond haar waren precies ook wel onder de indruk. Onze stoere griet. Marie was iets minder dapper en durfde met moeite het dier een aaike te geven.

– In Nederland overdrijven ze lichtjes met hun boetes… Op zondag stonden de auto op een parking zodat we iets konden gaan eten in de brasserie vlakbij. Het was zondag dus gingen we ervanuit dat we geen parkeergeld moesten betalen. Het was ook hard aan het regenen dus veel tijd en goesting om dubbel te checken, hadden we niet. Toen we terugkwamen, zat er natuurlijk een briefje onder de ruitenwisser. Een parkeerboete van 53,20 €. Ja, u leest het goed, drieënvijftig komma twintig euro. Dat is er nu toch wel een beetje over? Op het begeleidende papiertje staat dat je kan wachten met betalen tot er een extra naheffingsaanslag wordt opgestuurd. En dat gaan we ook doen. En stiekem heel hard hopen dat we nooit zo’n extra briefje krijgen…

– Dat Lena een makkelijke, rustige baby was, wisten we al. Maar dat ze zó rustig en plezant en gemakkelijk ging zijn op vakantie, dat hadden we niet gedacht. Of durven hopen. Slapen op verplaatsing heeft ze wel niet veel gedaan, enkel hazeslaapjes van een half uurtje, maar ze bleef wel heel rustig en content. Ook al was ze bij momenten doodmoe. Als het wat te lastig was, neutte en zeurde ze wel even, maar dan volstond het om haar tuutje en haar knuffelkonijn te geven, wat rond te rijden met maxi-cosi of even met haar te spelen en te lachen.

– Nora en Marie waren stapelgek op de parkmascotte Koos Konijn. Maar echt, compleet zot. In de voormiddag passeerde Koos voorbij elk huisje en van zodra ze Koos zagen, sprongen ze alletwee bijna een gat in het plafond en begonnen ze te roepen en te krijsen zoals enkel meisjes dat kunnen.

En hier, de foto’s:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Gezin, Reis

7 reacties op “Roompot in Renesse”

 1. kientjes Says:

  Hier vinden we die K3 hagelslag eigenlijk wel overal hoor. De afspraak is; 1 hartje per boterham, want anders zijn alle hartjes op en dan is de hagelslag niet meer interessant voor onze dames… tss! Er is trouwens ook pietpiraat en plop hagelslag…

 2. missfolies Says:

  Mooie foto’s & een leuk verslagje. Moest even terugdenken aan die ene Sunparcs-vakantie waarbij mijn ma bij warme temperaturen de valiezen gepakt had en het uiteindelijk een week lang regende. :)
  Stoere meiden trouwens, die dochters van je.

 3. maaike Says:

  wij hebben hier ook een koos handpop :)
  maar de hysterie bleef bij isla behoorlijk binnen de perken ;-)

  ’t ziet er toch een leuke vakantie uit, jammer van het weer maar gelukkig waren er toch alternatieven in de buurt!

 4. ilse Says:

  Die zeemeerminnekes zijn super! WIj zijn sinds vandaag terug uit Nederland (en ook hier een parkeerboete op zak, die manlief ook nog wat gaan laten liggen …)

 5. meter /moeke Says:

  en Nora is een fotografe in spe

 6. Says:

  Koos Konijn is dan ook het allercoolste konijn ever (vinden ze hier ook :-)). Zag er een leuke ontspannen week uit, ondanks het weer!


 7. […] uit. En Nora was helemaal niet bang, maar genoot vooral van de aandacht van de mensen rond haar. Vorig jaareen slang rond haar nek, dit jaar een klauwende leeuw, what’s […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: