En we lopen voort!

Tot voor kort liep ik, tijdens de Start 2 Run lessen, een toertje rond ons huis. Slechts 2 km, maar in begin was dat voldoende. Maar nu zijn het al langere loopstukjes en werd ik de route die ik telkens tweemaal moest doen een beetje beu.

Dus stippelde ik een nieuwe looproute uit. Met gmap-pedometer. Heel handige website om loop- en fietsafstanden te laten berekenen!
De toer die ik nu loop is 5.5 km en kan uitgebreid worden naar 7.5 km. Je weet maar nooit dat ik ooit 7.5 km aan een stuk kan lopen *proest*
Ik hoop alleszins wel dat ik binnen enkele weken 5.5 km aan een stuk kan lopen. En dán, dames en heren, dán koop ik mij zo’n ding om aan mijn arm te hangen zodat ik precies weet hoeveel, hoe snel en hoe lang ik loop. En kan ik dat met jullie delen op Facebook en al. How cool is that!?
Ik zit nu aan les 26 van de 30 lessen en dat betekent: 13 minuten lopen, 2 minuten stappen, 13 minuten lopen, 2 minuten stappen, 8 minuten lopen, 1 minuut stappen. En ik zweer het u, gisteren was de eerste keer dat ik echt afgezien heb, amai! Zeker tijdens de tweede 13 minuten was het lastig en had ik elastieken benen.

Waarschijnlijk had deze berg heuveltje er wel wat mee te maken:

 

Au, mijn kuiten! Het ziet er misschien niet zo steil uit, maar geloof mij, ’t gaat omhoog! En een hobbelige ondergrond wat ook al extra vermoeiend is. Maar ik hou soms wel van wat extra afzien. Achteraf ben ik dan nog zo trots op mezelf.

De  idyllische, rustige omgeving verzacht ook wel (een heel klein beetje) het leed. Zeker als ik aan het afzien ben op dit bergje en er door mijn oortjes: “Allein, allein!” schalt, geeft dat toch wel een speciaal gevoel.
De toer die ik nu loop is echt ideaal: heel mooie groene omgeving, erg gevarieerd (klein stukje steenweg, geasfalteerd klein baantje, modderpoeltje, onverharde wegjes, kiezelbaantje), met af en toe ook wat bebouwing zodat er wat meer afleiding is (stiekem binnenkijken, i love it) dan de eindeloze rij bomen of stukken gras.

En bij deze heb ik het stokje van Annelyse aangenomen en uitgevoerd se!

P.S. Ik ben een totale leek in die registratie-meet-toestelletjes voor aan de arm of pols. Dus mensen die hier wel ervaring mee hebben: Welk merk koop ik best? Waar moet ik op letten? Wat bestaat er allemaal? Niet té duur graag. Het moet zeker niet té specialistisch zijn, maar ’t moet ook niet na 2 keer kapot zijn natuurlijk. Geef maar tips hieronder of via mail, merci!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Mezelf, Oproep, S2R

7 reacties op “En we lopen voort!”

 1. El Says:

  wat leuk dat het lopen zo goed lukt!
  ik ben een absolute fan van Suunto hartslagmeters, omwille van het gebruiksgemak en het feit dat het toch ook een mooie horloge is…
  ik heb de mijne online gekocht op een Nederlandse website die heel goede aanbiedingen heeft… en het pakketje werd snel bezorgd: http://www.sportxl.nl/index.php?item=&action=page&group_id=10000125&lang=NL
  Succes met het kiezen en nog veel loopplezier!
  Groetjes


 2. Dat lukt precies goed hé, dat lopen.
  Ik zeg al jaren dat dat niets voor mij is, dat lopen, maar misschien moet ik daar toch ook eens aan beginnen (al was het maar om toch een kilootje vet te verliezen en een paar spiertjes in de plaats te krijgen :-)

 3. Storm Says:

  Blijven lopen! Op de duur kun je niet meer zonder!

 4. Ilse Says:

  Eens lief lachen naar uw ventje en een iPhone vragen en daarop de gratis runkeeper app installeren.
  Prachtige prestatie!

 5. Isabel Says:

  Maar jong, je bent zo goed bezig!!!

 6. Patsy Says:

  Ik bewonder je “voor het eerst afgezien bij les 26” !! Ik zag al af bij les 9. Echt goed bezig zeg (in tegenstelling tot mezelve, maar ik geef niet op)! Leuk die gmap pedometer.
  Go go go!

 7. HansDeZwans Says:

  Leuke site gmap-pedometer. Kan ik mijn routes eens op voorhand uitstippelen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: