Een huis vol meisjes(geweld)!

Al vanaf de eerste week van het nieuwe schooljaar begon de stress op te komen. Thuis of binnenspeeltuin of elders? Gans de klas (24 kleuters!), een deel van de klas? Wie wel, wie niet?
En eens beslist was dat de aanvankelijke 16 uitnodigingen toch net wat teveel van het goede waren en we tot een aanvaardbare 9 uitverkorenen kwamen, was er opnieuw stress: hoe gaan we die 11 (die er uiteindelijk 10 werden) uitgelaten dames 3 uur lang kunnen entertainen?

Wel, simpel: kadootjes verstoppen en zoeken-moment, vrij spel, knutselmoment, vrij spel, pannenkoeken, vrij spel, einde.

En zo was Nora’s eerste verjaardagsfeestjes voor enkele vriendinnetjes van haar klas een feit. Alleen maar meisjes, aja. “Jongens zijn veel te wild en willen alleen maar vechten”….

En amai, wat heb ik stress gehad en mij zorgen gemaakt voor niks! Het was zalig. Ben nog steeds aan het nagenieten.

 • Thank god voor het zalige weer! Tussen het binnenspelen en knutselen door konden ze zich buiten uitleven op het gras, de schommels en de glijbaan. En bestaat er eigenlijk één meisje dat niét graag schommelt? Onmogelijk, volgens mij :)
 • Een koffer met bergen verkleedkleren: prinsessen (uiteraard), dieren, roodkapje, popster,… Een schot in de roos! Het eerste half uur was ik bezig met rokjes, bloesjes en kronen rond lijfjes en op hoofden te zetten.
 • Een grote koekendoos vol juweeltjes: kettingen, armbanden, ringen, wat speelgoedshmink,…De max.
 • Het waren allemaal nogal ‘meisjes meisjes’, ja :)
 • En als ‘meisjes meisjes’ allemaal tegelijk beginnen lachen, giechelen, roepen, gillen, gibberen. Dan trillen mijn trommelvliezen. Letterlijk
 • Het was wel een uur zalig stil tijdens het knutselen: voor elk 3 vormpjes (ster, vierkant en hartje) geknipt uit magneetpapier die ze zelf mochten versieren met stift. En meenemen naar huis natuurlijk. Een voltreffer! Ze hielden het allemaal verbazend lang vol en veel meisjes vroegen nog extra magneetjes omdat ze er niet genoeg van kregen.
 • Kapitein Winokkio tijdens het knutselen = veel neuriënde en wiebelende kindertjes.
 • Een bende meiden wild zien gaan op een K3 cd, inclusief speelgoedmicro: topentertainment! Niet alleen voor hen, maar ook voor mezelf. Het was heel boeiend en leerrijk om de interactie tussen Nora en haar schoolvriendinnetjes gade te slaan. Straf ook hoe die meisjes zelf aan het overleggen waren en oplossingen aan het bedenken waren om te vermijden dat iedereen door elkaar zingt/roept waardoor niemand nog de muziek kon horen: ze mochten elk op toer op het “podium” staan en de rest was publiek in de zetel. En dat werkte nog ook! Mits af en toe kleine bijsturing.
 • Volgens mij bestaat er ook geen enkel kind dat geen pannenkoeken lust. Nora at er 4…
 • 10 uitgelaten trezekes die luidkeels: “Wij willen eten!” x 100 roepen en ondertussen met hun bestek op tafel kloppen: hilarisch :)
 • Papieren wegwerp bordjes en bekers zijn zo zalig makkelijk.
 • Spelletjes zoals Schipper Mag Ik Overvaren, Zakdoekje leggen, Slingertje-Tikkertje doen het nog steeds goed.
 • De tijd passeert vliegensvlug. Voor ik het goed en wel doorhad, was het al bijna 17u.
 • De stress tot op de laatste minuut dat ik te weinig activiteiten voorbereid had, was dus compleet overbodig.
 • We hebben nog lang getwijfeld of we een springkasteel zouden huren of niet. Achteraf gezien vooral blij dat we het niet gedaan hebben. Dan hadden ze misschien wat minder creatief en minder echt samen gespeeld. Denk ik.
 • Uw kot is tijdens en achteraf een complete (speelgoed-)ravage! Maar ook dat is heel snel verholpen met enkele helpende handen.
 • Veel helpende handen trouwens van Lieselot, Annebel en Sören. Zowel voor, tijdens als na het feestje. Nog eens nen welgemeenden dikke merci, dames en heer!

Om het met de woorden van Nora te zeggen: “Het was een veel leuk feestje he mama!”

Ja zenne, schat. En het was vooral zalig hartverwarmend om je zo hard te zien glunderen en genieten vandaag.

En morgen is het nog eens feest. Dan is het je échte verjaardag. En maandag nog eens in de klas.
5 worden is plezant, volgens mij!

Advertenties
Explore posts in the same categories: 5 jaar, Nora, School

7 reacties op “Een huis vol meisjes(geweld)!”

 1. jessie Says:

  Klinkt geweldig tof zeg!!! En nog’s hipperdepip voor je kleine grote meid hé!!

 2. veerle Says:

  Ze heeft gelijk: ‘Jongens zijn veel te wild en willen alleen vechten’. Dat mochten wij al op vele verjaardagsfeestjes ervaren. Nu vieren we ‘buitenshuis’, maar ook daar blijven ze helaas ‘wild’.


 3. […] Onze patatjes 3 meisjes 3 zusjes 3 dochters « Een huis vol meisjes(geweld)! […]


 4. Maar neen gij, jongens kunnen heel goed spelen (zonder wild te zijn of te vechten)!
  Wij geven al drie jaar lang telkens een feestje thuis (met pannenkoeken uiteraard), zonder georganiseerde activiteiten en dat liep al telkens heel gesmeerd!

 5. Patsy Says:

  Hey bedankt voor de tips! Vrijdag is het aan mij, maar ik hou het bij 6 meisjes (in totaal). Ze zijn/worden wel nog maar 4, toch hoop ik op evenveel succes als jullie feestje ;-)
  Nog eens een hele dikke proficiat aan Nora (en aan jou ook – of course)

 6. zapnimf Says:

  Als ouders aan ons (onderwijsluitjes) vragen hoe ze het kinderfeestje moeten zien, geven wij als tip : één kindje meer vragen dan de leeftijd om het overzichtelijk te houden. Gelukkig is dat bij jou (me meer) allemaal goed verlopen.

  Om je vraag te beantwoorden : wie lust er nu geen pannenkoeken? Mijn eerste kinderfeestje dacht ik ook aan pannenkoeken en de helft moest ze niet hebben. De jaren nadien (de oudste is 12 oef oef, ik ben er vanaf) waren het steevast frieten of hot-dogs.

  Ik werd al moe in uw plaats!

 7. maaike Says:

  super dat lijstje ga ik nog raadplegen als ik zelf een feestje geef voor isla :)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: