#wijvenweek – Het multitaskende superwijf

Opdracht:
Zaterdag, stoefdag. Want u heeft nu al de hele week al uw geheimen op tafel gegooid en uw schaamtegevoel overwonnen, maar in de kern, de essentie en onze pit (ha, voor deze zin kregen wij advies van Ingeborg en Brigitta Callens) zijn wij allemaal TOPWIJVEN. Heel vaak durven we dat niet eens zeggen, want een mens zou maar eens hooghartig overkomen. Vandaag niet. Blog over iets waar u echt oprecht fier over bent. Want dat is zonder twijfel terecht, en dat mag ook eens gezegd worden.

Het toegeven van kleine kantjes en een niet-gecensureerd postje schrijven was al vrij moeilijk. Maar dit, over mijzelf stoefen, is nog duizend keer moeilijker. Ik steek het op mijn onzekerheid en het gemis aan een torenhoog zelfvertrouwen.

Ik zou het kunnen hebben over hoe ik door de ochtend- en avondrush raas. Niet enkel om de meisjes aan- of uitgekleed te krijgen, eten te geven en ze naar school/crèche of bed te sturen. Maar ook omdat ik er tussendoor ook over waak dat tijdens het klaarstomen en opvangen van crisissen de boel op orde blijft liggen. Ik kan niet naar school en werk vertrekken als de keuken niet op strepekes ligt. De keukentafel moet zelfs kruimelvrij zijn. En ook de rest van de living is zo goed als rommelvrij als ik vertrek. Ook ’s avonds terwijl de meisjes klaargestoomd worden voor bed, ben ik bezig met het opruimen van de living, speelhoek en keuken. Liefst zoveel mogelijk voor we naar boven gaan zodat ik, eens ze in bed liggen, niet veel meer hoef te doen. Want voor ik mij in de zetel plof moet echt alles aan de kant liggen. En het liefst ook nog de keukentafel klaargezet voor het ontbijt de volgende morgen. En de boekentassen zo goed als klaar.

Ik zou daar trots op kunnen zijn. Misschien. Maar eigenlijk is het ook een extra last. Dat veeleisend, perfectionistisch zijn. Zelfs een heel klein beetje neurotisch soms. Want ook al kan ik ervan genieten als alles op orde ligt, het zorgt ook voor vreselijk veel onrust in mijn hoofd bij momenten. En een constant opgejaagd gevoel. En het moeilijk niets kunnen doen of genieten als dit of dat niet in orde is. Ik begin het meer en meer als een kwaliteit te zien om af en toe eens ‘foert’ te kunnen zeggen en de boel de boel te laten. Het zou alleszins wat voor meer rust in mijn hoofd zorgen.

Maar goed, ik moet dus stoefen en daar ben ik nog niet echt mee bezig.

Ik ben er wel trots op dat ik de opleiding geneeskunde tot een goed einde gebracht hebt. Het heeft me toch wel bloed, zweet, tranen en doorzettingsvermogen gekost. En ook de 2 jaar waarbij ik werkte en tegelijk nog een specialisatie-opleiding deed, inclusief eindwerk, waren behoorlijk zwaar. But i did it.

Ook dat ik, na veelvuldige pogingen en valse starts weliswaar, nu toch 1 a 2/week 5km ga lopen. En er ook nog deugd van heb. Ben ik ook fier op eigenlijk. Zeker als je weet hoe onsportief ik vroeger was. Maar echt he. Het sportiefste dat ik in mijn studententijd deed was met de fiets naar de lessen gaan. En compleet rood en bezweet arriveren na een rit van 2 km.

Op mijn drie dochters ben ik uiteraard ook supertrots. Als ze voor elkaar in de bres springen, als ik ze mooi zie delen, als we samen op stap zijn en ze gedragen zich redelijk flink, als ze boos en hysterisch worden maar ze zich duidelijk kunnen herpakken en bijdraaien, als ze zorgen voor elkaar,…

Ah, en dat het mij gelukt is om elke dag van deze week iets te bloggen voor Wijvenweek! Wehey for me! Want ik had er eerlijk gezegd in begin toch een beetje schrik voor… En ’t was plezant! En tof om een massa nieuwe blogs te ontdekken.

 

Advertenties
Explore posts in the same categories: Bloggen, Mezelf

One Comment op “#wijvenweek – Het multitaskende superwijf”

  1. sterre Says:

    Stoefen over jezelf, dat is niet gemakkelijk, voor mij ook niet. Maar jij hebt dat zeer goed gedaan: niet overdreven maar oprecht gemeend. :-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: