90 x 200

Zoek Nora:

IMG_0980-1

Vannacht slaapt ze voor het eerst in een groot GROOT bed, begot. ’t Kind is bijna 3 jaar, ’t mocht wel eens. De laatste tijd begon ze er zelf naar te vragen en elke keer we zeiden dat we heel binnenkort een groot bed zouden maken, was ze extreem euforisch.

Het omvormen van spijlenbed naar een éénpersoonsbed (90 x 200 cm is immens!) ging wat moeizamer dan verwacht: vijzen die niet ‘pakken’ zijn een pest. In begin keek Nora nog aandachtig mee naar het gezwoeg van de papa (we wouden haar zoveel mogelijk betrekken bij het ganse gebeuren), maar toen haar aandacht wat teveel verzwakte, ben ik met haar al naar de Hema getrokken om samen nieuwe lakentjes te kiezen. Waarbij gelukkig vooral de mama nog mocht kiezen, Nora gaf wel haar enthousiaste toestemming.

Extatisch van enthousiasme en contentement was ze toen ze eindelijk haar opgemaakt groot bed zag. Ze klom er meteen in en glunderde.

2009_08_29

Direct nadien leek haar frank euro te vallen dat het voor echt was en ze er effectief moest in slapen en begon ze wat te twijfelen. Ze sprong opnieuw uit het bed en wou beneden nog wat spelen. Dat terwijl ze in de auto op weg naar huis in een diepe slaap gevallen was en ze eigenlijk meteen wou gaan slapen.

Na het maken van haar Nijntjespuzzel, na een half uurtje Nijntje op dvd en na tandjes poetsen, mocht ze opnieuw haar groot bed gaan bewonderen, verhaaltje lezen met mama, deze keer IN het bed in plaats van op de mat, nog een laatste keer water drinken, nog een dikke kus en knuffel van papa en mama, nog een laatste keer “ik sie je gjaag” en dan licht uit en slapen. Of toch niet. “Ik wil niet sjapeuh in gjoot bed“. Haar wat gerustgesteld en gesust, spookjeslampje aangedaan zodat ze haar aapje* kon zien, knuffel Bumba in haar handen geduwd en nog een laatste kusje en wreefke door haar haar.
Result! Ze is vlotjes in slaap gevallen.

IMG_0979-1

Ben benieuwd of wij even vlotjes gaan slapen. Ik zal mij toch afvragen of ze niet uit haar bed zal vallen (we hebben haar mat verschoven en een paar kussen naast haar bed gelegd), of ze niet teveel in paniek wakker zal worden en of ze morgenvroeg niet plots aan ons bed zal staan, roepend dat de “oogjes van aapje open sijn“…

Alweer een mijlpaal achter de rug. De mijlpalen stapelen zich op.

* Ik was al een tijd aan het twijfelen om dat Kid’Sleep wekkertje te kopen, zij zijn alleszins overtuigd! Maar de prijs hield me een beetje tegen, vooral omdat het me wat overbodig leek omdat Nora heel goed doorslaapt en ten vroegste om 7u wakker wordt. Hoewel het altijd wel een beetje later mag, is dat een heel redelijk uur eigenlijk. Maar toen ik een gelijkaardig wekkertje in het Kruidvat zag voor minder dan de helft van de prijs, was ik meteen verkocht. En Nora ook, ze is gek op het aapje Momo. De tijd staat ingesteld op 7u30 en elke morgen worden we wakker gemaakt met de woorden “mamaaa, papaaaaa, oogjes van aapje sijn opeuuuuuh!”. En enkele keren was ze heel waarschijnlijk al wakker voor 7u30 maar bleef ze toch stil tot het aapje wakker werd. Misschien toch eens proberen in te stellen dat onze Momo zijn ogen pas om 9u opendoet… :D

IMG_0976-1

Explore posts in the same categories: Nora, Ontwikkeling

7 reacties op “90 x 200”

 1. annava Says:

  Ooh! Mira slaapt vanaf morgen onder just dezelfde bedovertrek (ik ben hem ook gaan halen voor als ze terug thuis is)
  Zo’n leuke glunderfoto!
  Heeft ze goed geslapen?

 2. maaike Says:

  zie ze blinken!!!
  isla is niet echt een slaper en wij werken nog steeds met een beloningskaart als ze blijft liggen tot het konijntje stapt…
  nu ik zo vroeg wakker ben hoor ik haar echt draaien en wachten in haar bed en zeggen: “aaaaa, konijntje stapt (al)” ’t is iets zaligs :-)
  maar ik heb wel gemerkt dat als we te veel afwijken van haar spontane ochtenduur dat ze niet kan wachten (wij probeerden in de vakantie 07 uur en meer dan 30 min wachten was voor isla toch echt te lang), dus 09 uur??? ;-)
  en amai, dat lampje zo vlak bij haar, doet ze dat niet voortdurend aan en uit?

 3. Jennifer Says:

  Zo’n schoon bedje :) en wij hebben intussen ook dat aapje, want dat is voor Jona leuker als hij het uur kan lezen.

 4. elke Says:

  Oh, dit doet me zo denken aan de eerste nachten van mijn oudste in een groot bed. Het kind was bang in haar kleine bedje en dus mocht zo rond iets na haar 2 jaar in een groot. De glunderende oogjes zijn net dezelfde. Wij hebben dan wel zoiets gekocht om onder haar matras te schuiven dat kon opgeklapt worden zodat ze er niet uit kon vallen. Misschien een tip om je gemoedsrust te behouden… ;-)


 5. En in dat slaapkleedje slaapt er hier ook eentje. Leve de Hema!

 6. Karen Says:

  Zo koddig in dat grote bed! Heeft ze goed geslapen?

 7. stephke Says:

  Amai seg ze worden toch zo snel groot. Is wel een goed idee zo’n wekkertje is misschien ook iets voor Niene als ze wat groter is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: